© RTV

Legendarische auto van Bobbejaan duikt even op in pretpark

Lichtaart -

De legendarische auto waarmee Bobbejaan Schoepen door zijn pretpark reed, is vanaf vrijdag 23 juli gedurende een week te bewonderen in Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee).

Naar aanleiding van het zestigjarig bestaan van Bobbejaanland staat de iconische auto van oprichter Bobbejaan Schoepen van vrijdag 23 juli tot en met zondag 1 augustus in het pretpark in Lichtaart. Het gaat om een Pontiac Bonneville uit 1970, een bolide die door kostuumontwerper en designer Nudie Cohn in een westernoutfit werd uitgedost.

Vooraan de Pontiac prijkt een hoorn van een stier en op het reservewiel achteraan staat de naam Bobbejaan in zilveren letters. De auto is ook getooid met vijftien verzilverde revolvers en hangt vol met afbeeldingen van paarden en hoefijzers.

Bobbejaan en zijn vrouw Josée kochten de Pontiac aan in 1972 om geregeld met de auto door het park te rijden. In 1974 kocht het koppel een tweede, gelijkaardige Pontiac, voor het museum van het pretpark. Beide bolides staan na de verkoop van het pretpark en het overlijden van Bobbejaan en zijn vrouw in de privécollectie van hun kinderen. Maar het grote publiek kan vanaf vrijdag toch nog een glimp van een van de twee auto’s opvangen.

  

Aangeboden door onze partners

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Kasterlee in als startgemeente.

Nu in het nieuws