Na negen jaar stoppen uitbaters Annelies Sterckx en Marc Peeters met hun bekende hamburger- en broodjeszaak langs de Olmensebaan 

Na negen jaar stoppen uitbaters Annelies Sterckx en Marc Peeters met hun bekende hamburger- en broodjeszaak langs de Olmensebaan ©  mto, Katrijn Van Giel

Annelies Sterckx staat nog even achter de toog 

Annelies Sterckx staat nog even achter de toog © AF

1 / 2

Geen ‘Toren van Balen’ meer: bekende snackbar Broodjeshoek sluit definitief de deuren

Balen -

De bekende snackbar De Broodjeshoek in Balen sluit op het einde van de maand definitief de deuren. Na negen jaar stoppen uitbaters Annelies Sterckx en Marc Peeters met hun bekende hamburger- en broodjeszaak langs de Olmensebaan. De zaak was dan ook tot ver buiten Balen bekend dankzij de Balense Reus, De Toren van Balen en de vele andere eetuitdagingen. Er kwamen zelfs af en to Amerikanen de grote plas overgestoken om binnen de voorziene tijd een eetuitdaging te volmaken en zo de daaraan verbonden geldpot binnen te rijven.

Annelies Frederickx

LEES OOK: Kobe Ilsen durft ‘Vulkaan van Balen’ aan

Het nieuws dat de Balense hamburger- en broodjeszaak Broodjeshoek op het einde van de maand definitief de deuren zal sluiten, sloeg in als een bom. “Het nieuws is nog maar net bekend en we werden inderdaad al overstelpt door berichten op Facebook”, zegt Annelies Sterckx. “In de zaak zelf kregen we nog niet veel reacties, maar het nieuws begint zich stilaan te verspreiden. Wij zijn bij deze beslissing natuurlijk niet over één nacht ijs gegaan. Een dergelijk besluit neem je niet van vandaag op morgen.”

“Bij het begin van de coronacrisis begonnen we ons voor het eerst vragen te stellen en zo ging de bal aan het rollen”, gaat Annelies verder. “Mijn man is steeds fulltime blijven werken, maar zijn arbeidsuren verschilden uiteraard van de mijne.”

LEES OOK: Antwerpenaar bedwingt als eerste ‘Cruiseschip van Balen’

Eerste kleinkind

“We willen werken om te leven en niet leven om te werken. Die zin spookte het laatste anderhalf jaar vaak door mijn hoofd. Ik word deze week 40 jaar en Marc is er 50. Dan begint een mens natuurlijk stilaan aan zijn pensioen te denken. We wilden ook meer financiële zekerheid. Bovendien is er een eerste kleinkind op komst, waarmee we uiteraard veel tijd willen doorbrengen.”

“Alles kwam uiteindelijk in een stroomversnelling toen ik onlangs een prachtig aanbod kreeg, namelijk om assistent-manager te worden bij Lidl. Met die prachtige aanbieding op zak, was de knoop snel doorgehakt”, zegt Annelies.

LEES OOK: Eerste uitdagers krijgen ‘Ster van Balen’ op in 17 minuten en 57 seconden

Broodjeshoek zat nooit om een stunt verlegen 

Broodjeshoek zat nooit om een stunt verlegen © AF

Bekend tot ver buiten Balen

Annelies Sterckx en Marc Peeters zaten de voorbije negen jaar niet om een stunt verlegen. Eetuitdagingen, zoals die van de Balense Reus, zorgden ervoor dat de hamburger- en broodjeszaak bekend werd tot ver buiten Balen. “Broodjeshoek geniet inderdaad naam en faam en daar ben ik absoluut trots op”, glundert de zaakvoerster.

“Net die naambekendheid hield ons anderhalf jaar geleden tegen om toen al de deuren te sluiten. We bouwden hier iets moois uit, maar nu is het aftellen begonnen. Op het einde van de maand sluiten we definitief de deuren. Tot dan is het de bedoeling om de voorraad frituursnacks in onze diepvriezer weg te krijgen. Verse producten kopen we uiteraard nog aan, want daar staan we voor gekend.”

LEES OOK: Monument van Balen is maatje te groot voor Amerikaan

Sterke band met Balen

Annelies Sterckx en Marc Peeters sluiten de deuren van Broodjeshoek, maar ze zullen nog in en rond het pand langs de Olmensebaan te vinden zijn. “Wij zijn eigenlijk afkomstig uit Geel, maar we hebben ondertussen ons hart verloren aan Balen”, gaat Annelies Sterckx verder.

“Dit pand is onze eigendom en we zullen hier dus vooralsnog blijven wonen. We hebben een sterke band met de buren en voelen ons hier helemaal thuis. Wanneer er evenwel een overnemer op de proppen komt, wordt het uiteraard een ander verhaal.”

LEES OOK: Oost-Vlaming is eerste Belg die twee Balense Reuzen opkrijgt

www.broodjeshoek.be
Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Balen in als startgemeente.

Nu in het nieuws