Guillaume zingt ‘Tie a yellow ribbon round the old oak tree’ voor Fatma Taspinar

Na een extreem lang coronajaar nodigt ex-reclameman, columnist en muzikant Guillaume Van der Stighelen (65) heel de zomer lang bekende vrienden uit om samen een pint te drinken op café én een duet te zingen. Deze week: VRT-journaliste Fatma Taspinar.

Welk nummer speelt Guillaume voor Fatma? Tie a yellow ribbon round the old oak tree van Tony Orlando & Dawn.

Waarom? Het nummer gaat over een man die uit de gevangenis komt en beseft dat hij het voor zijn gezin verknald heeft. Hij schrijf een brief aan zijn vrouw dat hij haar graag terug wil en dat ze een geel lintje in de boom moet hangen als zij dat ook wil. Als hij geen geel lintje ziet, zal hij niet uit de bus stappen, maar de boom hangt vol gele lintjes. Guillaume: “Dit nummer past bij Fatma’s werk als gerechtsjournaliste en het is gewoon een prachtig nummer.”

Hoe belangrijk is muziek? Fatma: “Als ik één default heb, dan is het mijn muzieksmaak, maar ik schaam me er niet voor. Mijn muzieksmaak is gemakzuchtig, ik hou van commerciële muziek maar ik ben ook een grote hiphopliefhebber. En ik hou van Belgische bands, zoals Kommil Foo, Admiral Freebee, Absynthe Minded en nog zo veel anderen.”

LEES OOK: Guillaume trakteert Fatma Taspinar: “Ik heb lang gevochten tegen mijn uitbundige karakter”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Nu in het nieuws