© atv

Legendarische dancing The Memories in Berchem doet dienst als testcentrum

Berchem -

Het legendarische danscafé The Memories in Berchem is nog maar net overgenomen na een corona-faillissement en het krijgt al een tweede functie als testcentrum voor corona.

saca

Enkele maanden geleden legden uitbaters Rita en Ronny de boeken neer, maar er werd een overnemer gevonden. Met hulp van de Old School DJ-crew, een collectief van oudere DJ’s - moet Studio Memories opnieuw dé plek worden waar 40-plussers de dansvloer onveilig maken. Maar nu lopen er ook verpleegsters rond. Om allerlei coronatests te doen.

Het bedrijf TriSources – dat eerder van de regering al een ‘go’ kreeg om ook mondmaskers te verdelen aan ziekenhuizen – mag nu ook tests uitvoeren bij mensen die bijvoorbeeld zijn doorverwezen door onder meer een dokter of een apotheker die het te druk heeft. “Waarom Studio Memories? Ze zijn op zoek naar goed gelegen locaties”, zegt Thierry Blomme, mede-eigenaar van Studio Memories. “Ik viel van m’n stoel toen ik het telefoontje met de vraag kreeg van de eigenaar Louis Driegelinck. Uiteraad willen we helpen en de locatie openstellen.”

Mee de strijd aangaan

Ironisch eigenlijk, The Memories is ten onder gegaan aan Covid-19 en nu gaat Studio Memories mee de strijd aan. Hoeveel ze betaald worden wil Blomme niet kwijt, maar TriSources legt wel een mooie som neer voor het gebruik van de dancing.

Initieel is het plan om er twee maanden te blijven. “Maar afhankelijk van hoe de situatie zal evolueren, kunnen ze natuurlijk langer blijven.” TriSources heeft ook gelijkaardige centra in Izegem, Bussel en Gent. Hun vierde locaties is dus in Antwerpen. Ze zijn nog op zoek naar een locatie in Hasselt. Het bedrijf voert gemiddeld tot 450 tests per dag uit. “En nee, het is niet omdat er hier vooral ouder volk over de vloer komt dat ze ons gekozen hebben”, gaat Blomme verder. “Ze zoeken zo breed mogelijk en schrijven bijvoorbeeld ook vakantieparken aan. Wij geven trouwens elke maand weer de eerste 250 geteste personen een consumptie in Studio Memories”, aldus Blomme

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten