©  Pool via REUTERS

Southgate neemt verantwoordelijkheid op voor gefaalde penaltyreeks: “Ik besliste wie ze nam”

Terwijl de Italianen hun tweede Europese kampioenschap vierden, bleven Gareth Southgate en zijn Engelse selectie treurend achter. In een korte reactie gaf Southgate aan dat hij trots is op wat zijn spelers bereikt hebben op het toernooi, maar tegelijkertijd kon hij niet om de gefaalde strafschoppenreeks heen. “We waren nochtans heel goed voorbereid”, vertelde hij bij de BBC.

Jonas Withouck

Na afloop overheerste uiteraard ontgoocheling bij Engelse bondscoach Gareth Southgate. “We zijn enorm ontgoocheld. Ik heb aan de spelers gezegd dat we allemaal samen verliezen, zoals we ook samen winnen. Niemand blijft nu alleen achter. We hebben ongelooflijk hard gewerkt om dit te bereiken en hebben samen voor fantastische herinneringen gezorgd.”

Voor de teleurstellende penaltyreeks nam de bondscoach zijn verantwoordelijkheid. “We waren heel goed voorbereid op strafschoppen. Ik heb beslist welke spelers als eerste op het lijstje kwamen en neem dus alles op mij.”

Kane verbijt teleurstelling: “Het doet heel veel pijn”

Harry Kane kon zijn teleurstelling na de verloren finale van het EK voetbal tegen Italië niet verstoppen. “Verliezen is een verschrikkelijk gevoel”, reageerde de goalgetter van Tottenham. “Het was een fantastisch toernooi voor ons. We moeten onze hoofden omhoog houden. Maar natuurlijk doet het pijn, het doet heel veel pijn en iedereen kan een penalty missen. We winnen samen en we verliezen samen en we gaan hieruit groeien.”

“We zijn erg trots op wat we als groep hebben bereikt. We hebben ons sinds Rusland verbeterd en daar gaan we nu mee door.”

Volg het nieuws over EK Voetbal overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Meer sportnieuws