De dieven namen werkkledij en -schoenen mee bij Prosafco op de Industrieweg in Beerse. 

De dieven namen werkkledij en -schoenen mee bij Prosafco op de Industrieweg in Beerse. © BRIP

Inbreker krijgt celstraf van 24 maanden

Beerse

De correctionele rechtbank in Turnhout veroordeelde de Roemeen Iulian B. (35) uit Wuustwezel voor enkele inbraken op het bedrijventerrein in Beerse.

Het bedrijf Prosafco, een verdeler van veiligheidskledij en -schoenen op de Industrieweg in Beerse, was het grootste slachtoffer. De inbrekers haalden in de nacht van 16 op 17 september 2019 het bedrijf overhoop en gingen aan de haal met tweehonderd paar werkschoenen, werkkledij en een Mercedes Sprinter-bestelwagen. Bij het aanpalend bedrijf Ghiant verdween een computer. De dieven drongen ook een paardenstal in de buurt binnen en namen werk- en tuinmachines mee.

Beelden van de ANPR-camera’s toonden aan dat de gestolen bestelwagen naar het Nederlandse Roosendaal was gereden. Achter die bestelwagen reed een auto met Roemeense nummerplaat. Die auto was de dag voor de inbraken verkocht aan Iulian B. In de bestelwagen vond de politie een deel van de gestolen buit terug. De rechtbank veroordeelde B. tot een celstraf van 24 maanden, waarvan acht maanden met uitstel, en een boete van 800 euro. (bvdl)

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Beerse in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws