Het ontwerp van laatstejaars Timon Rabou. © Colomaplus

Leerlingen ontwerpen museum voor ‘stadswijk van de toekomst’

Mechelen -

Ontwerp een nieuw museum voor Mechelen in de toekomstige stadswijk Ragheno. Dat was de opdracht die zesdejaars Architecturale en Binnenhuiskunst van Colomaplus voor hun eindwerk kregen en daar gingen ze bijzonder creatief mee aan de slag.

In het voorstel voor een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) dat op tafel ligt, is er geen museum gepland in de ‘stadswijk van de toekomst’. Het terrein op de hoek van de Hanswijkvaart met de Mostraat is vandaag braakliggend. Dat belette de laatstejaars niet om er helemaal voor te gaan. De leerkrachten waren zelfs in de wolken over de kwaliteit van de eindwerken.

“De leerlingen toonden sterke staaltjes van ontwerperskunsten én wisten het hoe en waarom goed te verantwoorden”, zegt praktijkleerkracht Luc Stevens.

Coördinator en technisch adviseur Kristel Michiels treedt hem daarin bij. Het werk van leerling Timon Rabou beoordeelden ze zelfs als hoogstaand. “Hij plant een luchtig en innovatief gebouw”, zeggen ze.

Timon Rabou pakte uit met zijn MCHLN EXPO. “Een nieuw museum, misschien voor moderne kunst, in een nieuwe stadswijk dicht bij het station kan onze historische stad vanuit een ander perspectief weer eens op de kaart zetten”, vertelt hij.

Wie weet, soms worden dromen werkelijkheid. (svh)

Leerkrachten beoordeelden het ontwerp van Timo als hoogstaand. ©  Colomaplus

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners