©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Waar kan ik me laten testen?

De zomer van de vrijheid breekt aan en dat betekent dat we eindelijk weer kunnen reizen. Maar daar komen ook heel wat administratie en opzoekwerk bij kijken. Waar moeten we nu op letten als we deze zomer willen reizen? En welke regels zijn van kracht? Je leest het elke in de vakantiegids van GVA.be. Vandaag: Waar kan ik me laten testen?

Je kan je laten testen in een labo of testcentrum. Waar die gelegen zijn, vind je op deze interactieve kaart.

Als je symptomen hebt of een hoogrisicocontact bent, bel je best eerst naar je huisarts. Die zal je een zestiencijferige corona test prescription code (CTPR) doorsturen waarmee je je gratis kan laten testen. Ook een bedrijfsarts, schoolarts of verpleeghuisarts kan zo’n code aanmaken. Met de CTPR-code kan je vervolgens een afspraak maken op deze site.

Vanaf juli krijgt elke burger die nog niet volledig gevaccineerd is en nog geen vaccin weigerde twee CTPR-codes om zich zonder symptomen gratis te laten testen, bijvoorbeeld om op reis te gaan naar een land dat een negatieve coronatest vereist.

Heb je geen code en heb je een negatieve test nodig om op reis te gaan, neem dan rechtstreeks contact op met je testcentrum om een afspraak te maken. Opgelet: niet elk testcentrum test reizigers, en een test zonder code is niet gratis.

LEES OOK. Hoe oud mag een test zijn als je op reis vertrekt?

 (Maxine De Wulf Helskens)

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Nu in het nieuws