Schrijver en acteur Mark Tijsmans gaat de musical zelf ook regisseren© Kioni Papadopoulos

Mark Tijsmans trekt met musical ‘Het Geheim van Te Veel Torens’ naar Waagnatie

Antwerpen -

De Antwerpse Waagnatie is de verrassende locatie voor de Vlaamse musical Het Geheim van Te Veel Torens, die eind augustus in première gaat. De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Mark Tijsmans, de populaire acteur uit Flikken die zich ontpopte tot gevierd jeugdauteur.

Guy Van Vliet

Een gewaagde locatiekeuze, want de Vlaamse musicalwereld huivert nog altijd wanneer de Waagnatie ter sprake komt. In de succesvolle evenementen- en expolocatie ging precies twintig jaar geleden de groots opgezette musical Ben ondanks een sterrencast na amper enkele weken failliet. Producent Deep Bridge waagt het nu toch om naar de Waagnatie terug te keren, maar doet het wel met een heel andere creatie en kiest voor jonge, getalenteerde acteurs.

“De Waagnatie heeft een unieke locatie, op de hoek tegenover het droogdokkenpark. Het wordt een bijzondere setting, net als de beleving die we koppelen aan de voorstellingen”, motiveert producent Deep Bridge de keuze. “We spelen Het Geheim van Te Veel Torens met twee casts. Wie niet op het podium staat, zorgt voor en na de voorstelling voor de extra buitenbeleving. Die beleving start al heel snel. De acteurs verklappen onder meer het geheime wachtwoord uit de voorstelling, zodat de magische poorten naar de theaterzaal opengaan voor de bezoekers. Het Geheim van Te Veel Torens is een unieke totaalbeleving voor het hele gezin”, maakt de producent zich sterk.

Familiemusical

Na Ridders van de Ronde Keukentafel is het al de tweede keer dat Deep Bridge een boek van Mark Tijsmans – Pasmans voor de Flikken-fans – omzet in een familiemusical. “De unieke ervaring en vriendschap onder de jongeren lag rechtstreeks mee aan de basis van de oprichting van The Musical Academy.” Het is dat jonge gezelschap dat vanaf 25 augustus het verhaal brengt van Willem en Nelle Ter Toren. De tweeling moet een lang vergeten schat vinden voor de dertiende en laatste toren valt, anders is de familie voor altijd vervloekt.

Het spannende en grappige avontuur leent zich volgens schrijver Mark Tijsmans uitstekend tot een musical. “Dit is dé perfecte instapmusical die je samen met je ouders, grootouders, broers, zussen, vriendjes en vriendinnetjes wilt beleven. Een grote voorstelling voor een klein publiek. Of je het boek nu gelezen hebt of niet, de voorstelling blijft even plezant”, zegt Mark Tijsmans. Hij bewerkte zijn boek tot scenario voor een musical die hij zelf ook zal regisseren. In de jonge cast zitten onder meer Rosa en Juul, de kinderen van Scala-bezieler Stijn Kolacny.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners