Les Truttes, hier op archiefbeeld. ©  Elke Lamens

Vijf muzikale zomeravonden in augustus: “Schilde ontvangt met trots Les Truttes”

Schilde -

Met Les Truttes heeft Carrousel een grote naam te pakken om de editie 2021, die wel degelijk plaatsvindt in augustus, af te sluiten. Maar ook de andere muzikale dinsdagavonden in ’t Parkske in Schilde zien er veelbelovend uit.

Het enthousiaste team vrijwilligers achter Carrousel is klaar om alle inwoners vijf opeenvolgende dinsdagen in augustus te verrassen met gratis livemuziek in openlucht. Het wekelijkse evenement wordt georganiseerd volgens de coronamaatregelen die op dat ogenblik gelden.

“De gezondheid van bezoekers en vrijwilligers staat voorop. We zijn op alles voorbereid”, aldus Michiel Penne, de meest ervaren van de jonge organisatoren.

De toog is open

Het wordt al de veertiende keer dat de verenigde Chiro- en scoutsleiders alle inwoners welkom heten voor hun Carrousel zomeravonden. Michiel Penne: “Alle gekende ingrediënten zullen aanwezig zijn: de gezellige setting van ’t Parkske, livemuziek op het podium, enthousiaste vrijwilligers achter de toog en een foodtruck voor wie honger heeft. Vanaf 20u opent de toog en is iedereen welkom. Om 23u stopt de muziek en kan iedereen beginnen uitkijken naar de volgende Carrouselavond een week later.”

Deze zomer zijn er vijf dinsdagen in augustus en dus ook vijf avonden met veel variatie. Opener Veston importeert op 3 augustus tropische blues, gipsy en rumba naar Schilde. Een week later zorgt Jaguar Jaguar niet voor gebrul, maar voor elektropop. De Bonanza’s brengen op 17 augustus covers uit de jaren 60. De Joost de Lange band staat op 24 augustus garant voor rock en blues.

Les Truttes

“We zijn best trots om als afsluiter op 31 augustus Les Truttes te kunnen presenteren”, zegt Michiel Penne. “De band bestaat al 25 jaar en is uitgegroeid tot de populairste coverband van Vlaanderen. Met een ongeziene energie en overgave brengen ze een creatieve mix van covers en spektakel doorspekt met de nodige dosis humor en zelfrelativering.” (jaa)

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners