© Belgian Red Devils

De Bruyne, Witsel en Eden Hazard nog niet aan de aftrap

De Rode Duivels trainden een laatste keer met 25 in het Parken Stadion. Dat betekent dat alleen de onfortuinlijke Castagne afwezig was. Die zien we op dit toernooi in principe niet meer terug.

Kevin De Bruyne en vooral Axel Witsel mogen hopen speelminuten maar komen zeker niet aan de aftrap. Eden Hazard moet er ook niet op rekenen. Na 10 minuten tegen Kroatië en 20 minuten tegen Rusland is het de bedoeling om de aanvoerder meer speelminuten te geven maar het discours van de bondscoach wees er de afgelopen dagen op dat dit niet vanaf de aftrap zal zijn.

“Ze zijn allemaal klaar om te spelen maar we moeten ze rustig integreren, niets overhaasten”, aldus Martinez. Lees: De Bruyne, Witsel en Eden Hazard moeten klaar zijn voor de tweede ronde. Het zou de bondscoach overigens goed uitkomen dat de derde wedstrijd tegen Finland niet meer op leven en dood is. Dan kan hij de drie aan de aftrap brengen.

Over zijn basiself wilde Martinez niets zeggen, behalve: “Als Vertonghen geen reactie ondervindt van zijn enkel na de training, kan hij spelen.”

Zo lijkt het erop dat Martinez voor dezelfde elf als tegen Rusland zal kiezen. Maar de bondscoach durft te verrassen. Zo kan Boyata uit de ploeg verdwijnen ten voordele van Denayer die in de Nations League twee keer tegen Denemarken speelde (0-2 en 4-2 winst) en in Kopenhagen zelfs de 0-1 scoorde. Thorgan Hazard kan in de weegschaal liggen met Chadli als Martinez van zijn wingback verwacht om centraal mee het middenveld te gaan steunen. Mertens won voor de eerste wedstrijd het pleit van Doku. Is dat opnieuw zo? De bondscoach maakt maximaal twee uur voor de aftrap zijn team, dat in het wit zal spelen, bekend.

Verwachte opstelling Denemarken:

Schmeichel; Kjaer, Christensen, Vestergaard; Wass, Hojbjerg, Delaney, Maehle, Wind - Poulsen, Braithwaite

Verwachte opstelling Rode Duivels:

Courtois - Alderweireld, Boyata, Vertonghen - Meunier, Dendoncker, Tielemans, T. Hazard - Mertens, Lukaku, Carrasco

(lvdw)

Volg het nieuws over Rode Duivels overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd