Drugs onder toonbank en in kassa: dagwinkel in Deurne moet maand dicht

Een dagwinkel in de Ter Rivierenlaan in Deurne moet tot en met 13 juli de deuren sluiten. Dat heeft het Antwerps stadsbestuur bevolen. Bij een controle trof de politie er cannabis, cocaïne en hasj aan, wat erop wijst dat er vanuit de zaak drugs wordt verhandeld.

De uitbater van de dagwinkel werd onderworpen aan een gecoördineerde actie van politie en douane. Daarbij werd 11,6 gram cannabis, 2,8 gram hasj en 0,8 gram cocaïne in beslag genomen. “De drugs lagen onder de toonbank en in de kassa, wat doet vermoeden dat de uitbater ervan op de hoogte was. Verder nam de politie ook nog ruim 1.600 euro cash geld in beslag”, aldus Johan Vermant, woordvoerder van burgemeester Bart De Wever (N-VA).

Het stadsbestuur meent dat de vaststellingen van de politie erop wijzen dat in de winkel herhaaldelijk illegale activiteiten plaatsvinden die te maken hebben met de verkoop, de aflevering of het vergemakkelijken van het gebruik van drugs.

“Dit heeft een negatieve impact op de buurt, wat nog versterkt wordt door de aanwezigheid van verschillende scholen. Hierdoor wordt ook de schoolgaande jeugd met deze praktijken geconfronteerd. De aanwezigheid van deze zaak zorgt voor een duidelijk gevaar voor verstoring van de openbare orde en veiligheid”, aldus het stadsbestuur, dat dan ook een verplichte sluiting van een maand oplegde.

 

 © Dirk Kerstens

 

 © Dirk Kerstens

jtp

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Deurne in als startgemeente.

Nu in het nieuws