©  Marlies Wessels

Volgende week nog warmer, enkele dagen hoogzomer op komst: tot 32 graden

We kunnen nog enkele dagen genieten van mooi zomerweer, met het hoogtepunt begin volgende week. Dan mogen we temperaturen tot 32 graden verwachten, daarna neemt het kwik een duik en is er kans op onweer.

Bron: belga

Deze namiddag wisselen opklaringen en wolken elkaar af. Het blijft droog met enkel over het uiterste oosten eventueel een lokale bui. De maxima schommelen van 20 graden aan de kust tot 27 graden in de Kempen, zo meldt het KMI. Vanavond blijft het droog met brede opklaringen en stilaan ook hoge sluierwolken. Ook volgende nacht is het droog met soms brede opklaringen, maar eveneens hoge wolkenvelden en later ‘s nachts lage wolkenvelden vanaf het westen. De minima liggen tussen 10 en 15 graden bij een zwakke tot matige wind uit westelijke richtingen.

Morgen is het eerst meestal zwaarbewolkt. Vanaf de middag verschijnen er opnieuw opklaringen vanuit het noordwesten, maar zij bereiken het zuidoosten van het land pas op het einde van de namiddag. Het blijft, op eventueel wat lokaal gedruppel na, droog. Het is minder warm dan de voorgaande dagen met maxima van 18 of 19 graden in de Hoge Venen en aan de kust tot 23 graden in het centrum. Zaterdagnacht wordt het helder tot lichtbewolkt bij minima van 6 tot 11 graden.

Zondag wordt het zonnig met maxima van 20 tot 25 graden. Er waait een overwegend zwakke wind uit noordoostelijke of veranderlijke richtingen.

Ook begin volgende week wordt het opnieuw overwegend zonnig en weer wat warmer met maxima die woensdag kunnen oplopen tot zo’n 32 graden in het binnenland. Donderdag krijgen we vervolgens zeer wisselvallig weer met buien en soms intense onweders.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Nu in het nieuws