Wodan Min, Inge Raats en Dolores Loredo-Diaz kozen voor een interieur met veel hout.  

Wodan Min, Inge Raats en Dolores Loredo-Diaz kozen voor een interieur met veel hout.  © Chris Van Rompaey

Barbecue boven bij Koenie Koenie

Lier -

Op het Zimmerplein opende donderdagmiddag Koenie Koenie BBQ Bar. Zowat alles op de uitgebreide kaart komt vanop de barbecue. Ook vegetariërs komen er aan hun trekken.

Chris Van Rompaey

Koenie Koenie vind je in het pand waar tot midden vorig jaar café Latino gevestigd was. “Door corona verhuisden we toen ‘de Latino’ naar een eigen plekje naast ons restaurant Marnixhoeve, waar we op een coronaveilige manier meer mensen konden zetten. Die Summer Pop-Up Garden werd zo’n ongelooflijk succes dat ik ervoor koos om met ‘de Latino’ aan de Marnixhoeve te blijven”, zegt Inge Raats.

“Die beslissing betekende natuurlijk wel dat ik een nieuwe invulling voor dit pand op het Zimmerplein moest zoeken. Samen met mijn medevennoten Wodan Min en Dolores Loredo-Diaz koos ik voor een barbecuerestaurant. Dat hebben we in Lier en omgeving nog niet, en we weten dat ribbekes erg populair zijn. Maar er staat natuurlijk veel meer dan dat op de kaart.”

Koenie Koenie zijn gezellige, dikke, vette varkentjes met een sikje. Een gepaste naam dus voor een restaurant die ribbetjes als specialiteit serveren. 

Koenie Koenie zijn gezellige, dikke, vette varkentjes met een sikje. Een gepaste naam dus voor een restaurant die ribbetjes als specialiteit serveren. © Chris Van Rompaey

Bij de vleesgerechten valt ons de rib eye scottano op: 300 gram Italiaans rund, drie weken gerijpt (45 euro), en de tomahawk scottona: een steak van 1,3 kilogram voor twee personen voor 56,50 euro per persoon. Wil je het goedkoper, dan kies je voor een Belgische steak (26 euro) of voor burgers (17,90 euro). Ook sommige desserts komen van op de barbecue: de geroosterde marshmallow en het pineapple dessert bijvoorbeeld.

Vegetarisch

Je verwacht het misschien niet in een barbecuerestaurant, maar in Koenie Koenie vergeten ze de vegetariërs niet. Alles wat de naam ‘holy’ draagt, is een vegetarisch gerecht. De holy cow chili vegan breadbowl bijvoorbeeld (16,90 euro) of the vegan salad (18 euro).

Voor alle duidelijkheid: je kan bij Koenie Koenie je gerechten niet zelf op tafel barbecueën. Dat doet chef Wodan voor je in zijn keuken. En voor wie zich al de hele tijd afvraagt wat Koenie Koenie betekent. “Dat zijn gezellige, dikke, vette varkentjes met een sikje. Omdat we ribbetjes als specialiteit serveren, leek ons die opmerkelijke naam wel gepast”, verduidelijkt Inge Raats. (cvr)

Koenie Koenie is open vanaf 11.30u. Op weekdagen sluit de keuken om 22u, op vrijdag en zaterdag om 22.30u. Sluitingsdagen: dinsdag en woensdag. Info: www.facebook.com/koeniekoeniebbq

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Lier in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws