Deze man, in outfit van BASF, toont hoe het moet en fietst over de Scheldelaan.  

Deze man, in outfit van BASF, toont hoe het moet en fietst over de Scheldelaan.  ©  Victoriano Moreno

Haven investeert 40 miljoen in fietspaden: “Tot voor de deur van élke werkgever”

Port of Antwerp zal de komende jaren meer dan 40 miljoen euro investeren in meer en betere fietspaden in het havengebied. Het Antwerpse havenbedrijf heeft naar eigen zeggen de ambitie om een vrijliggend fietspad in asfalt te creëren tot aan elke werkgever in het gebied.

Bron: BELGA

Ook in het Antwerpse havengebied is de fiets in opmars en met het oog op de toenemende verkeershinder door de Oosterweelwerken moet dat nog beter. “Ons doel is duidelijk: het aantal fietsers in de haven moet toenemen op een verantwoorde manier”, zegt Antwerps havenschepen en voorzitter van Port of Antwerp Annick De Ridder (N-VA). “We leggen de lat heel hoog: een vrijliggend fietspad in asfalt tot aan elk bedrijf, waarbij veiligheid voorop staat. Hiervoor investeren we meer dan 40 miljoen euro in 10 jaar.”

Eerder zette het havenbedrijf al initiatieven zoals DeWaterbus en de Fietsbus op poten om fietsers sneller en veiliger van en naar het werk te krijgen. Daarnaast kunnen heel wat werknemers bij hun werkgever een elektrische fiets leasen. Nu wil Port of Antwerp dus ook nog bijkomend investeren in een uitbreiding en versterking van het netwerk, dat nu al zowat 200 kilometer lang is.

Concreet wil Port of Antwerp de komende 10 jaar zowat 115 fietsinfrastructuurprojecten realiseren. “Het gaat om structurele tekortkomingen op hoofdroutes en om problemen op het laatste stuk tot aan het bedrijf. Eerst worden ontbrekende fietspaden aangelegd, daarna komen de fietspaden die niet aan de vereisten voldoen, aan de beurt.”

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Antwerpen in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws