© Theo Derkinderen

Dakbrand richt grote schade aan in luxevilla

Bonheiden -

Een hevige dakbrand heeft woensdagvoormiddag grote schade aangericht aan een luxevilla in de Brouwersdreef in Bonheiden. In het pand zijn drie woningen ondergebracht. Het dak van de middelste woonst raakte zwaar beschadigd en ook binnen is er heel wat schade.

Theo Derkinderen

Op het moment dat de brand in het gebouw uitbrak, waren er dakwerken aan de gang. Het vuur verspreidde zich onder het leien dak en breidde snel uit. “Bij onze aankomst was er al een opening gebrand in het dak, steeg er heel wat rook op en begonnen ook de vlammen naar buiten te slaan”, zegt brandweerofficier Tom Van Landeghem van hulpverleningszone Rivierenland. “We zijn erin geslaagd om te vermijden dat het vuur uitbreiding nam naar de aanpalende woningen. Het gaat om een groot, gerenoveerd gebouw waarin drie huizen zijn ondergebracht. Maar het dak van de middelste woonst is zwaar beschadigd. Ook aan de binnenzijde is de schade aanzienlijk.”

Gyproc platen op de bovenste verdieping begaven het en werden door de brandweer ook deels opengebroken om tot bij het vuur te geraken. “Het gebruikte bluswater is naar beneden gelopen. Er is dus ook schade op de eerste verdieping en het gelijkvloers, onder meer in de traphal. We hebben de meubelen zo veel mogelijk verplaatst om ze te beschermen tegen het water.”

Brandweermannen moesten het dak nog een stuk openbreken om zeker te zijn dat alle vlammen waren gedoofd. 

Brandweermannen moesten het dak nog een stuk openbreken om zeker te zijn dat alle vlammen waren gedoofd. ©  Theo Derkinderen

De bewoners van de middelste woning waren op het moment van de brand niet thuis. “De schade in hun deel van het gebouw is aanzienlijk. Het huis is dan ook tijdelijk onbewoonbaar. De linkse woning heeft geen schade en de woning aan de rechterzijde heeft waterschade en wat brandschade aan de nok van het dak.”

Warmtebeeldcamera’s

Niemand raakte bij de brand gewond. De brandweer had wel heel wat werk met nablussen. “Om zeker te zijn dat er nergens smeulende resten achterbleven, hebben we het dak nog een beetje verder opengebroken en warmtebeeldcamera’s ingezet.”

Naast de brandweerpost van Mechelen kwamen ook manschappen en materieel van de posten Putte en Duffel ter plaatse. De Brouwersdreef bleef enkele uren afgesloten voor het verkeer. Er waren dakwerken aan de gang en er zal nu worden onderzocht hoe het vuur precies is kunnen ontstaan.

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Bonheiden in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws