©  BELGA

De kalender is al bekend: KV Mechelen - Antwerp op speeldag 1

Op vrijdag 23 juli start het nieuwe seizoen van de Jupiler Pro League onmiddellijk met een topper: Standard - Genk brengt een heruitgave van de bekerfinale. Op de openingsspeeldag is er ook meteen een provinciederby tussen KV Mechelen en Antwerp. Dat blijkt uit de kalender van het seizoen 2021-2022 die de Pro League dinsdagavond heeft bekendgemaakt.

vtvn, yala

Bekijk hier de volledige kalender van jouw club voor het seizoen 2021-2022

“Het was al ingewikkeld met Union, dat gekoppeld werd aan Anderlecht”, aldus kalendermanager Nils Van Branteghem. “Nu is daar Seraing bij gekomen, dat gekoppeld is aan Standard. Maar de Rouches zijn al gekoppeld aan Eupen. Daarnaast hebben ook de lokale overheden hun duitje in het zakje gedaan, met 85 wensen. Waarbij er bij 27 wensen het hele weekend door niet kon gespeeld worden. Uiteraard is er ook het WK wielrennen is een bijzonder complexe materie geworden. Dan is er zondag ook de autoloze zondag en spelen er hopelijk ook nog Belgische clubs die in ervoor en erna Europees spelen.”

De eerste speeldag levert meteen een provinciederby op tussen KV Mechelen en Antwerp. Er is ook een heruitgave van de bekerfinale tussen Standard en Genk. Beerschot ontvangt Cercle Brugge. De eerste stadsderby is bovendien ook al bekend: in het eerste weekend van december strijden Beerschot en Antwerp op het Kiel.

Opvallend: op de vijfde speeldag wordt er al een wedstrijd uitgesteld. Meer bepaald die tussen Antwerp en KRC Genk. Dat omwille van het Europese voetbal.

Speeldag 1:

 

Speeldag 2:

 

Speeldag 3:

 

Speeldag 4:

 

Speeldag 5:

 

Speeldag 6:

 

Nog enkele opvallende wedstrijden die al bekend werden gemaakt:

 
 

Volg het nieuws over KV Mechelen overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Meer sportnieuws