Slachtoffer in levensgevaar na hevige brand op Paardenmarkt

Antwerpen -

Bij een brand in een gebouw op de Paardenmarkt is maandag een man in levensgevaar naar het ziekenhuis gevoerd. De brandweer moest het slachtoffer evacueren met de ladderwagen. De Paardenmarkt was een tijdlang volledig versperd voor het verkeer.

LEES OOK: Werkmannen redden bewoners uit hevige brand op Paardenmarkt: “Alles gebeurde in een flits”

De korte maar hevige brand ontstond rond 10.40 uur in een pand naast de Sint-Antoniuskerk en ging gepaard met heel wat rookontwikkeling. Vermoedelijk ontstond de brand op de eerste verdieping.

De bewoner van de bovenste verdieping raakte bevangen door de rook en moest door de brandweer geëvacueerd worden met de ladderwagen. “De man had veel rook ingeademd en werd met levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht”, aldus woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. Ook een tweede persoon, die aan de achterzijde van het gebouw uit het raam sprong om aan de brand te ontkomen, raakte gewond.

“De schade in het gebouw is aanzienlijk. Na het blussen bleven we nog even ter plaatse om het gebouw voldoende te ventileren. Ook de naastgelegen panden werden gecontroleerd, daar was minieme tot geen schade”, vertelt Jasmien O van Brandweer Zone Antwerpen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend, dat wordt verder onderzocht door de politie.

 

 © rr

 

 © BFM

 

 © BFM 

 

 © BFM

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 jtp

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Antwerpen in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws