Sadigh Taher Ahmad van Sultan in zijn nieuwe kebabzaak in de Stationsstraat. 

Sadigh Taher Ahmad van Sultan in zijn nieuwe kebabzaak in de Stationsstraat. ©  Dirk Vertommen

Uitbater Sultan zoekt en vindt nieuwe locatie: “Kebab is mijn leven, ik eet het zelf elke dag”

Mechelen -

Door de afbraak van de voormalige meubelzaak Artenova in Mechelen moest ook kebabzaak Sultan noodgedwongen op zoek naar een nieuwe locatie. Die heeft zaakvoerder Sadigh Taher Ahmad (40) gevonden in de naburige Stationsstraat, een pak van zijn hart. “Kebab is mijn leven, ik eet het zelf elke dag”, zegt hij. De man begon zelf ooit als vluchteling te werken bij Sultan.

Sven Van Haezendonck

LEES OOK: Sloop oude meubelzaak Artenova in stationsbuurt gaat van start

Sultan, gespecialiseerd in Turkse specialiteiten zoals durum en kebab, is in normale omstandigheden een populaire nachtzaak. Wie tijdens een nachtje stappen nog iets wilde eten, kon er tot in de vroege uurtjes terecht. “Momenteel is het een stuk kalmer. Maar van zodra het opnieuw mag, zijn we weer open tot vijf of zes uur ’s ochtends”, vertelt Sadigh Taher Ahmad.

Meer dan twintig jaar was zijn zaak gevestigd in het gebouw van de voormalige meubelwinkel Artenova in de Hendrik Consciencestraat. Sedik, zoals hij meestal wordt genoemd, was daar graag gebleven. Dat bleek niet mogelijk. Daardoor was de toekomst van zijn zaak een tijdje onduidelijk. De veertiger bleef niet bij de pakken zitten. Hij zocht en vond vlakbij een nieuwe locatie in de Stationsstraat 47. “En of ik blij ben. Kebab is mijn leven. Ik eet er zelf elke dag van. Mijn favoriet is kebab met look en sambal en een beetje fetakaas erbij. Dat is écht lekker”, zegt Sedik.

“Donderdag geef ik alle gerechten weg aan halve prijs”, zegt Sedik. 

“Donderdag geef ik alle gerechten weg aan halve prijs”, zegt Sedik. ©  Dirk Vertommen

Om de opening van zijn nieuwe zaak toch een beetje te vieren, organiseert hij een promotieactie. “Donderdag geef ik alle gerechten weg aan halve prijs.”

Al was het met een klein hartje dat hij maandagavond de deur in de Consciencestraat achter zich dichttrok. “Ik heb een traan weggepinkt. Het was best emotioneel, want wij hebben er veel meegemaakt en gezien. We hebben veel plezier beleefd met de Mechelse studenten. Met dronken mensen heb ik zelf nooit problemen gehad”, vertelt Sedik.

Vluchteling

Zelf kwam Sedik destijds op 21-jarige leeftijd vanuit Iraaks Koerdistan als vluchteling in ons land terecht. Eerst verbleef hij gedurende zes maanden in een asielcentrum. “Van zodra ik de toelating kreeg, ben ik beginnen te werken. Ik ben iemand die niet kan stilzitten. Bij Sultan kon ik aan de slag”, legt hij uit. Ondertussen is Sadigh Taher Ahmad al acht jaar zaakvoerder van Sultan, de zaak waar hij zelf zo’n twintig jaar geleden begon als medewerker.

“Ik weet waarvoor ik werk. Ik ben vader van vier kinderen. De oudste is twaalf, de jongste is anderhalf jaar. Op een dag hoop ik natuurlijk dat een van hen mijn zaak overneemt”, zegt hij.

De rit van bij hem thuis in het Leuvense, waar hij woont, legt Sedik met plezier dagelijks af. “Als ik naar Mechelen rijd, voel ik de energie in mij opkomen. Ik sta nog iedere dag zelf in mijn zaak. Zoals ik al zei: kebab en Sultan, dat is mijn leven.”

Sultan in de Stationsstraat 47 is momenteel iedere dag geopend van 11 tot 22u.

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Mechelen in als startgemeente.

Nu in het nieuws