Stijn Perdieus en Marika Roggeman aan de nieuwe vestiging in Sint-Katelijne-Waver. 

Stijn Perdieus en Marika Roggeman aan de nieuwe vestiging in Sint-Katelijne-Waver. © Joris Herregods

Perdieus Uitvaarten opent tweede vestiging in Katelijne: “In het centrum was er geen begrafenisondernemer”

Mechelen, Sint-Katelijne-Waver -

De Mechelse begrafenisondernemer Stijn Perdieus (46) heeft een tweede vestiging geopend in Sin-Katelijne-Waver. “In het centrum was er nog geen begrafenisondernemer”, zegt hij. Perdieus biedt er ook uitvaarten met paard en koets aan omdat er in de gemeente veel paardenliefhebbers wonen. Zijn rechterhand is Marika Roggeman (38).

Sven Van Haezendonck

Perdieus heeft al zestien jaar een uitvaartonderneming aan de Kerkhoflei in Mechelen. De vestiging op de Mechelsesteenweg 1C vlak bij het gemeentehuis van Sint-Katelijne-Waver is zijn tweede. “Ik open een winkel in het pand van den Beire, de vroegere schroothandelaar. Als achttienjarige ging ik bij hem wisselstukken halen voor mijn 2 pk’tje. De familie Van den Eynde is heel gekend in Katelijne”, vertelt Stijn Perdieus.

In het pand was tot voor kort reisbureau Jogi Travel gevestigd, maar het was vrijgekomen. “Wij hebben het pand gehuurd en verbouwd. Na afspraak kunnen nabestaanden hier terecht om het afscheid van hun dierbare te regelen. Ze kunnen hier ook hun keuze maken uit onze collecties urnes en kisten. We beschikken ook over een keukentje, zodat we mensen iets te drinken kunnen aanbieden”, zegt de begrafenisondernemer.

Dat er in hartje Sint-Katelijne-Waver nog geen collega actief was, was voor hem Perdieus de aanleiding om de stap te zetten. “Je hebt Danny Ceulemans op Pasbrug en zijn neef Ivo in Onze-Lieve-Vrouw-Waver, maar in het centrum van de gemeente zelf is er niemand”, zegt hij.

Marika Roggeman en Stijn Perdieus bij de collectie urnes en kisten. 

Marika Roggeman en Stijn Perdieus bij de collectie urnes en kisten. ©  Joris Herregods

Als paardenliefhebber speelde voor hem ook een andere reden mee om in Katelijne een tweede vestiging te openen. “Wij bieden al een tijdje uitvaarten met paard en koets aan en in de gemeente wonen veel paardenliefhebbers. Om ruchtbaarheid te geven aan onze opening, staat onze koets een hele week tentoon aan onze nieuwe vestiging als eyecatcher”, vertelt Stijn Perdieus.

Omdat koffietafels binnen pas binnenkort opnieuw mogelijk zijn, werkte hij voor Sint-Katelijne-Waver ook een origineel alternatief uit. “Daarvoor werken wij samen met de mensen achter Bar Sensa. Zij zijn ook van Katelijne en bouwden een paardentrailer uit tot mobiele koffiebar. Rozen De Groof, onze vaste bloemist, is overigens ook van de gemeente”, zegt Perdieus.

Verlies in eigen familie

Zijn rechterhand in de nieuwe vestiging is Marika Roggeman (38), die voor hem als moreel consulent al uitvaarten verzorgt. “Ik ben geboren in Mechelen, maar op elfjarige leeftijd verhuisde ik naar Katelijne. Mijn hart ligt op beide plaatsen. Zelf woon ik in Elzestraat. Als mensen mij bellen, kunnen ze bij mij thuis terecht en nu dus ook in onze nieuwe vestiging. Voor de mensen die in het dorp wonen, is dat natuurlijk interessant”, vertelt ze.

Roggeman is zelf vier jaar actief in de sector na een verlies in haar eigen familie. “Je moet de job met hart en ziel doen. Anders hou je dat niet vol, want je ziet elke dag verdrietige mensen. De dankbaarheid die je in ruil krijgt, is onbeschrijfelijk. Dat heb je volgens mij in geen enkele andere job”, zegt Marika.

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Mechelen in als startgemeente.

Nu in het nieuws