©  Robin De Becker

Vrouw doodgestoken tijdens wandeling met baby, verdachte opgepakt

Er is een verdachte opgepakt voor de dodelijke steekpartij die zondagavond plaatsvond in de Brusselse gemeente Evere. Dat meldt het Brusselse parket. Bij die steekpartij kwam een 26-jarige vrouw om het leven. Ze werd aangevallen toen ze met haar baby aan het wandelen was en kreeg daarbij een messteek in de nek.

adb, rdb, ltoBron: BELGA

De feiten speelden zich vermoedelijk af rond 19.30u. Volgens een buurtbewoner zou de 26-jarige vrouw op wandel geweest zijn met haar baby van een maand oud. Ze zou benaderd zijn door een man die haar zou hebben neergestoken en voor dood heeft achtergelaten. Volgens het parket kreeg de vrouw een messteek in de nek maar raakte de baby niet gewond. De vrouw werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed aan haar verwondingen.

“Het was echt vreselijk”, vertelt een getuige. “We werden opgeschrikt door een akelig geschreeuw en gekrijs en toen zag ik die vrouw plots op de grond liggen. Ze was helemaal bebloed en haar baby op haar. Die was gelukkig ongedeerd.” Verschillende buurtbewoners kwamen samen om het slachtoffer te helpen en zijn dan volgens de getuige nog beginnen zoeken naar de dader. “Maar dat leverde jammer genoeg niks op. Mevrouw is hier op straat voor onze ogen gestorven. Ik woon hier sinds 1996 en zoiets vreselijks heb ik in deze wijk nog nooit meegemaakt.”

Maandagochtend geageerde waarnemend burgemeester Ridouane Chahid op de aanval. “Het overlijden van deze mama van drie kinderen is dramatisch voor haar gezin, haar naasten en voor de gemeente Evere. De gemeente staat aan hun zijde en zal hen alle nodige steun verlenen. De overlegassistenten van onze politiezone zullen hen begeleiden in deze pijnlijke momenten”, klinkt het in een persbericht.

Meteen na de feiten vorderde het Brusselse parket een onderzoeksrechter voor doodslag en in de loop van de avond gingen parket en onderzoeksrechter ter plaatse. Ook het lab van de federale politie kwam ter plaatse voor een onderzoek. Intussen is er ook een verdachte opgepakt, dat meldt het Brusselse parket maandagmiddag. De verdachte zal nu binnen de 48 uur voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter, aldus het parket.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Nu in het nieuws