Schepen Rudi Goyvaerts van Boechout en schepen Rik Verwaest van Lier op de Grote Markt. © Chris Van Rompaey

Culinaire fietsroute Cycling Dinner gaat langs Boechout en Halle-Zoersel

Lier -

Visit Lier stippelde voor de twaalfde keer een nieuwe culinaire Cycling Dinner uit. Deelnemers hebben weer de keuze uit twee fietsroutes van ongeveer 50 kilometer en kunnen onderweg genieten van een ontbijt, soep, hoofdgerecht en dessert.

Chris Van Rompaey

“De nieuwste route richting Boechout en Wijnegem neemt je mee langs rustige natuurgebieden en fruitbomen, de Sfinxweide en het fort van Borsbeek. Hiermee versterken we onze samenwerking met buurgemeente Boechout”, benadrukt schepen van Toerisme Rik Verwaest (N-VA).

Rudi Goyvaerts (PRO Boechout&Vremde), Boechouts schepen voor Toerisme, is blij met de samenwerking met Lier. “Dankzij dit evenement kunnen heel wat fietsers onze groene gemeente leren kennen.”

“Zoals steeds hernemen we een fietstocht van vorig jaar”, gaat schepen Verwaest voort. “Dit keer is dat het succesvolle groene parcours van Lier naar Halle-Zoersel, met twee nieuwe toplocaties voor het voorgerecht en het dessert. Je fietst langs waterlopen, bossen, het fort van Oelegem (Ranst) en de antitankgracht. Beide fietslussen vormen de ideale daguitstap voor individuele fietsers, families, verenigingen en bedrijven.”

Prijzen te winnen

Tijdens de fietstocht kunnen de deelnemers wedstrijdvragen invullen om kans te maken op een hotelovernachting in het centrum van Lier. Daarnaast kan je ook nog Cycling Dinner-fluohesjes winnen door een mooie foto op Instagram te posten met #CyclingDinnerLier.

Maar er valt nog meer te winnen dit jaar. Weldra verwacht Visit Lier de 35.000ste deelnemer. Die wint een etentje voor twee personen in ’t Kasteeltje in Boechout, deelnemend restaurant van de nieuwe route.

Je kunt aan de Cycling Dinner deelnemen tot en met 3 oktober, van woensdag tot en met zondag. Je vertrekt telkens aan het infokantoor van Visit Lier in het stadhuis op de Grote Markt. Prijs: 37,50 euro per persoon, 21 euro voor kinderen tot 10 jaar. Reserveren is niet nodig, tenzij meer dan zes personen samen fietsen. (cvr)

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners