© RR

Jeroen vraagt Tine ten huwelijk na helikoptervlucht (geïnspireerd op Fifty Shades of Grey)

Meerle -

Tine Adams leeft op een roze wolk, want haar vriend Jeroen Liekens vroeg haar eerder deze week op een erg originele manier ten huwelijk. Hij verwerkte haar favoriete filmfragment, namelijk de helikopterscène uit Fifty Shades of Grey, in zijn aanzoek. Zijn plan kostte hem bloed, zweet en tranen. En hoewel niet alles rimpelloos verliep, kreeg het verhaal van het koppel uit Meerle (Hoogstraten) gelukkig wel een happy end.

Annelies Frederickx

“In onze vriendenkring vonden al enkele opmerkelijke huwelijksaanzoeken plaats, waardoor de lat erg hoog lag. Al heb ik mij daar allerminst door laten afschrikken of inspireren”, begint Jeroen Liekens zijn verhaal. “Enkele jaren geleden vertelde Tine mij dat ze die helikopterscène uit Fifty Shades of Grey ongelooflijk romantisch vond. Haar bekentenis is me altijd bijgebleven. Aangezien ik origineel uit de hoek wilde komen, dacht ik: ‘why not?’. Een huwelijksaanzoek doe je immers maar één keer in je leven.”

Jeroen en Tine met hun kinderen Mats en Flore. 

Jeroen en Tine met hun kinderen Mats en Flore. ©  RR

Aanrijding

“Ik had voor het aanzoek een heel scenario uitgewerkt, maar om mijn plan te laten lukken had ik de hulp van heel veel mensen nodig. Ik heb dan ook flink wat vrienden en familieleden ingeschakeld. Om Tine op de locatie te krijgen, vroeg een vriendin haar mee voor een namiddagje shoppen. Een vriend bracht mij naar Lint, maar die trip verliep niet rimpelloos. Er gebeurde een ongeval op de E19, waardoor we meer dan een uur vertraging opliepen. Op de koop toe waren we zelf betrokken bij een lichte aanrijding, maar gelukkig zonder schade. Ik wilde natuurlijk als eerste arriveren en heb eerlijk gezegd flink gezweet in de wagen, maar gelukkig droeg ik een wit hemd en was dat niet zichtbaar.”

Selfie

Toen Tine Adams aan de AED Studios in Lint arriveerde, had ze geen idee wat haar te wachten stond. “Ik dacht eigenlijk dat we naar een zaak van houtafrasteringen gingen. Ik merkte ook dat The Voice van Vlaanderen opgenomen werd in de AED studios, maar verder keek ik niet echt rond. Tot ik plots een helikopter zag staan met daarin een man in een chic pak. Mijn hart sloeg over, want ik herkende Jeroen. Hij nodigde mij uit voor een vlucht, maar ik wilde echt niet in die helikopter stappen. Jeroen kon me toch overtuigen, maar omdat ik zo bang was, verstuurde ik eerst nog een selfie opdat de kinderen een blijvende herinnering aan ons zouden hebben”, zegt Tine.

Jeroen Liekens in ware Christian Grey-stijl. 

Jeroen Liekens in ware Christian Grey-stijl. ©  RR

Traantjes van geluk

Dankzij de medewerking van een boer mocht de helikopter in een weiland tegenover de woning van het koppel in Meerle landen. “Ik had nog niet echt in de gaten dat er een huwelijksaanzoek ging volgen”, gaat Tine Adams verder. “De poort ging open en onze kindjes Mats en Flore verschenen. Zij leidden mij naar de tuin, waar ik een brief moest lezen. Mats zei dat papa mij iets wilde vragen en toen werd ik heel emotioneel. Natuurlijk heb ik ja gezegd! Ik begon te wenen, wat Mats verontrustte, maar ik vertelde hem snel dat het traantjes van geluk waren. Ik had een privédate met mijn eigen Christian Grey en in de zomer van 2022 trouw ik met de man van mijn dromen!”

Bij een verloving hoort een ring. 

Bij een verloving hoort een ring. ©  RR

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Hoogstraten in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws