Jan Hendrickx (vooraan), zijn partner Elise van Beethoven, diens boezemvriendin Ann Hauman en gerant Sonja Calant. 

Jan Hendrickx (vooraan), zijn partner Elise van Beethoven, diens boezemvriendin Ann Hauman en gerant Sonja Calant. © Dirk Vertommen

Nieuwe uitbaters maken van café Dio opnieuw De Steenbakkerij

Schriek, Beerzel -

Wat doe je als je stamkroeg niet heropent? “Zelf een café beginnen”, dachten Jan Hendrickx, zijn partner Elise van Beethoven en diens boezemvriendin Ann Hauman. Het drietal liet het plan niet koud worden en nam café Dio in Schriek (Heist-op-den-Berg) over. Ze fristen de zaak op, gaven het terras een make-over en veranderden de naam naar De Steenbakkerij, zoals het café oorspronkelijk heette.

Kristof Van Rompaey

Door de sluiting van café De Koeistjeit in Beerzel (Putte) zaten kersverse cafébazen Jan, Elise en Ann zonder stamkroeg. “Vrij impulsief zeiden we: laat ons zelf iets opendoen”, legt Jan uit. “Toen we hoorden dat Den Dio niet meer zou heropenen, gingen we vrijwel meteen kijken. Voor we het wisten, hadden we een afspraak met een boekhouder en ging het snel.”

De drie richtten samen een vennootschap op. Ze zijn van plan om het café te blijven combineren met hun voltijdse jobs. In de week kunnen ze rekenen op hulp van ervaren horecadame en gerant Sonja Calant. “’s Avonds en in de weekends nemen wij het over”, legt Jan uit. “Zelf hebben we ook wel wat ervaring met horeca, maar niet met het runnen van een eigen zaak. Dat het hard werken wordt, hebben we het afgelopen weekend al wel gevoeld.”

Dorst en goesting

De terrasheropening werd dus meteen een vuurdoop. “Zowel de vaste garde van het café als vrienden van her en der waren aanwezig. Met veel dorst en met veel goesting”, zegt Jan lachend. “Ook maandag wisten de mensen ons vlot te vinden, maar dan meer in vlagen. Zo is het eigenlijk heel aangenaam werken.”

Binnen hielden de nieuwe zaakvoerders de verbouwingen beperkt. “We brachten er voornamelijk een nieuw laagje verf aan. Het terras hebben we wel grondig aangepakt en wat gezellig aangekleed. De belangrijkste verandering blijft natuurlijk de naamswijziging naar De Steenbakkerij, zoals de zaak vroeger heette. Het is een verwijzing naar de steenbakkerij die ooit effectief achter het café lag.”

 

 © Dirk Vertommen

Duiven en darts

De duivenmelkers die vroeger al in het café afspraken, behouden er hun vaste stek. In het zaaltje achteraan gaan ook twee competitieve dartsclubs huizen van zodra het mag. “Buiten de dartsuren kunnen we het zaaltje verhuren”, zegt Jan. “Onze grootste bekommernis is nu natuurlijk om zo snel mogelijk binnen te mogen openen.”

Op het terras van De Steenbakkerij passen 40 tot 50 mensen. Binnen komen er naar schatting 24 tot 30 zitplaatsen. De zaak is voorlopig open van 9 tot 22u, met een vaste sluitingsdag op woensdag. “Nog interessant: een pintje kostte hier vroeger 1,70 euro. Nu kost het 1,90 euro, tenzij je een kaart voor tien consumpties koopt aan 17 euro. Uit de volle kaarten wordt elke maand een winnaar geloot. Die krijgt gratis een nieuwe kaart.”

www.facebook.com/desteenbakkerij

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Heist-op-den-Berg in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws