Ashley Van de Velde en Marc Laudet. 

Ashley Van de Velde en Marc Laudet. ©  Jan Van der Perre

ASSISEN. Marc Laudet en Ashley Van de Velde schuldig aan roofmoord

Na drie uur beraadslagen heeft de Antwerpse assisenjury Marc Laudet en Ashley Van de Velde maandagavond allebei schuldig verklaard aan de roofmoord op gevangenisverpleegster Christine Lenaerts in april 2018. Niet echt een verrassing want ze hadden allebei schuldig gepleit. Ze zijn ook schuldig aan wederrechtelijke vrijheidsberoving omdat ze Christine Lenaerts dwongen om met hen mee te gaan. Ze stalen bankkaarten, bijna 15.000 euro en de Dacia Duster.

Maaike Floor

LEES OOK:

Burgerlijke partij over Kempense Bonnie & Clyde: “Het zit in hun DNA om nooit de waarheid te vertellen”

ASSISEN. Marc Laudet en Ashley Van de Velde in de clinch tot laatste snik

De jury vond het bewezen dat er zwaar geweld gepleegd werd op Christine Lenaerts en dat de armklem en de wurging met de handen tot haar dood heeft geleid. Erna werd ook nog een vestje rond haar nek gebonden, waarop van hen allebei DNA werd teruggevonden. “Ze zijn allebei verantwoordelijk voor en hebben actief bijgedragen tot haar dood”, stelde de jury. “Ze hadden de intentie tot doden omdat er zwaar geweld gepleegd werd waarbij het strottenhoofd verbrijzeld werd en de nek gebroken.”

De jury vond het ook bewezen dat Christine Lenaerts sinds zondag 22 april niet meer zelf kon beslissen waar ze kon gaan en staan. “Ze zou nooit haar honden alleen thuis laten en haar familie in het ongewisse laten.”

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Olen in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws