© noArchitects

Zo moet Het Steen eruitzien wanneer het bijgebouw helemaal af is

Het toeristisch onthaalcentrum dat wordt gebouwd aan Het Steen in Antwerpen blijft de gemoederen verhitten. De petitie om het gebouw terug af te breken werd al duizenden keren ondertekend.

LEES OOK: Ook onze lezers hard voor bijgebouw aan Het Steen: “Voor eeuwig verknoeid”

Toch vragen Antwerps bouwmeester Christian Rapp en het Brugs-Brusselse architectenbureau noArchitects om pas te oordelen wanneer het project helemaal af is. In bovenstaande video kun je de simulaties bekijken van hoe Het Steen er zal uitzien.

“Er zijn twee verschillende filosofieën in dit soort architectuur. Je kunt iets flitsends en moderns met veel glas bouwen dat contrasteert met het bestaande gebouw. Of je kunt je proberen te houden aan de stijl van het gebouw, dat laten schitteren en het niet overklassen. Ik ben meer fan van de tweede aanpak.” zei bouwmeester Christian Rapp eerder al.

“Met een kunstenaar hebben we de kleur van de bakstenen zo ontworpen dat er een overgang van licht naar donker wordt gemaakt. Dat is een antwoord op de verschillende steenlagen van Het Steen”, vertelde Jitse van den Berg van het Brugs-Brusselse architectenbureau noArchitects, dat in 2016 als beste naar voren kwam in een openbare wedstrijd voor Het Steen.

Het bijgebouw naast Het Steen is 3.700 vierkante meter groot. Het zal dienstdoen als toeristisch onthaalcentrum. Een toren die nog afgewerkt moet worden, wordt toegankelijk voor iedereen die een uitzicht over de Schelde wil. Het onthaalcentrum wordt ook voor cruisetoeristen de eerste kennismaking met de stad. 

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Antwerpen in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws