Wolf zwemt vlotjes twee keer Schelde-Rijnkanaal over

Bergen-op-Zoom -

De wolf die afgelopen zondag gefotografeerd werd in Dinteloord (Noord-Brabant) op zo’n 25 kilometer van de Belgische grens, heeft iedereen verbaasd door twee keer in een dag het Schelde-Rijnkanaal over te zwemmen. Dinsdag zat hij in Tholen in Zeeland en later op de dag in Lepelstraat, een dorp tussen Bergen-op-Zoom en Steenbergen.

Zelfs wolvenkenner Jan Loos kijkt met verbazing naar de afstanden die de jonge zwervende wolf overbrugt. Zeker het twee keer kruisen van het brede Schelde-Rijnkanaal is sterk. Dat kanaal is 120 meter breed. Iemand maakte een filmpje waarbij de wolf al zwemmend te zien is.

“Geen wonder dat deze wolf meestal nat en vuil op de foto staat”, zegt Loos, die maandag nog vermoedde dat hij richting Antwerpse Kempen zou komen omdat hij zich meer richting Zeeland zou vastlopen op het Schelde-Rijnkanaal. “Maar ik heb de wolf weer onderschat.”

“Hij heeft die barrière dus gewoon vlot genomen om in Scherpenisse en het eiland Tholen gespot te worden. Waarschijnlijk is Zeeland hem toch niet zo bevallen, zoals ik had verwacht. Het is een heel open landschap. Hij is snel teruggekeerd naar Brabant, waar hij nabij de Lepelstraat (een dorp) werd gefilmd.” Het bezoek van deze zwerver was wel de eerste wolf in Zeeland na een afwezigheid van honderden jaren.

In het schapenrijke Zeeland was de wolf ook niet welkom, zo bleek meteen uit reacties op sociale media. “Normaal dat hij Tholen direct verlaten heeft, want daar moet hij op zondag twee keer naar de kerk”, grapte een Nederlander al. Het valt nu af te wachten waar hij vandaag opduikt. Wolven kunnen ook even in ‘the picture’ lopen om nadien wekenlang weer onder de radar te verdwijnen.

 kma

Wie een wolf ziet, kan dit melden via www.welkomwolf.be.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Nu in het nieuws