©  ISOPIX

Koningin Máxima en prinsessen in Belgische mode op Koningsdag

De Nederlandse koningin Máxima heeft voor Koningsdag een kleurrijke Belgische outfit aangetrokken. Die shopte ze bij elkaar bij modehuis Natan. Haar jongste en oudste dochter, prinsessen Ariane en Amalia, treden in haar stijlvolle voetsporen.

Hanne Vandenweghe

Koningin Máxima viert Koningsdag dit jaar in een kleurrijke rok, waarin twee groene tinten samenkomen, en een satijnen zijden blouse met okerkleurige en eendengroene opdrukken. Ze werkt de outfit af met een hoed van de Belgische ontwerpster Fabienne Delvigne, haar okergele pumps vond ze in de collectie van het Italiaanse label Gianvito Rossi. Dat meldt de fansite van de vorstin Modekoningin Máxima.

Meer nog: het heeft er alles van weg dat dochter prinses Amalia (17) de liefde voor het Belgische modehuis deelt met haar moeder. Zij draagt volgens een persbericht van het label een mosgroene, wijde pantalon, gemaakt van groen linnen en viscose. Die combineert ze met een babyblauwe tuniek met wikkeleffect.

Ook de jongste van de drie meisjes, prinses Ariane (14), vond een ontwerp van Edouard Vermeulen naar haar smaak: een koningsblauwe midi-jurk met kraagje in crêpezijde met bijpassende ceintuur. Prinses Alexia (15) droeg als enige van de dochters geen Belgische mode. Zij kiest voor een beige jurk en vest van het Franse merk Maje en draagt er een betaalbaar zwart tasje en dito sandalen van Zara bij.

Weetjes: de groene clutch van prinses Amalia leende de groene clutch van haar mama, de zwarte handtas van prinses Alexia komt ook uit de collectie van de vorstin.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.MEER OVER Koningin Máxima

Aangeboden door onze partners