Nieuwe luchtbeelden tonen hoe groot de ravage is na de brand op Groot Schietveld

Omdat een fikse regenbui nog niet voor meteen is, zullen de komende dagen een vijftigtal brandweerlui samen met het leger patrouilleren op het militair domein Groot Schietveld in Brecht waar vrijdag een brand uitbrak na een schietoefening van het leger. Ook zaterdagnacht waren nog enkele opflakkeringen van het vuur.

edm

De komende dagen blijven vijftig brandweermannen actief op het militair domein van Brecht. De brand is onder controle, maar Dieter Wouters (CD&V), burgemeester van Wuustwezel, zegt dat het absoluut nodig is om stand-by te blijven en bij rookpluimen op te treden om heropflakkeringen van de brand te vermijden.

“Het ergst is zeker voorbij, de mensen kunnen ook gerust zijn. We blijven ook alert, als er toch nog iets zou gebeuren, zal het eerder kleinschalig zijn en zitten we erbovenop”, zei Moens op het VRT-radionieuws. “De brandweer zal permanent ter plaatse blijven, samen met Defensie en de boswachters, tot de eerste grote regenbuien voorbij zijn, dat is toch nog enkele dagen.”

LEES OOK: ‘Schietbaan van ’t leger’ midden in natuurgebied: kon brand Groot Schietveld vermeden worden?

Onderzoeksrechter

Vrijdag legde een brand 750 hectaren heide van het Groot Schietveld in de as, na schietoefeningen van het leger. Ruim 400 omwonenden moesten tijdelijk worden geëvacueerd. Defensie verontschuldigt zich bij de bevolking en bedankt iedereen die bij de bestrijding van de brand heeft geholpen. “Wij betreuren de schade die de vlammen hebben aangericht, maar zijn opgelucht dat er geen slachtoffers zijn gevallen.”

Intussen is een onderzoeksrechter aangesteld om na te gaan of er sprake is van onopzettelijke brandstichting, zo meldt het parket van Antwerpen. De onderzoeksrechter heeft meteen een deskundige aangesteld die de oorzaak van de brand moet onderzoeken.

LEES OOK: Minister van Defensie over zware brand: “Geen zin te speculeren over oorzaak”

 

 ©  BELGA

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Brecht in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws