©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 5

Anticlimax: Beerschot laat PO2-kwalificatie uit vingers glippen tegen KVO

Het ticket voor Play-Off 2 is nog niet binnen voor Beerschot en Will Still. Tachtig minuten lang leken de Mannekes op weg naar een onwaarschijnlijke zege tegen KV Oostende, maar in de slotfase ging de kustploeg erop en erover. Op de slotspeeldag wordt het voor Beerschot op Sclessin alles of niets in een duel met rechtstreeks concurrent Standard.

Kersten Steurbaut

ONS OORDEEL. Knappe assist, maar geen absolute uitblinkers bij Beerschot

Ondanks de frisse temperaturen was het gisteren puffen en zweten geblazen voor de spelers van Beerschot. De bezoekers uit Oostende, die nog een waterkansje hadden op een ticket voor Play-Off 1, hielden er van bij het eerste fluitsignaal een moordend tempo op na. Hoge pressing, snelle combinaties, veel strijd, kleine ruimtes, … Bij de thuisploeg was het voortdurend naar adem happen. Het aantal keren dat Beerschot over de middenlijn raakte, was op twee handen te tellen. Het duurde bijna twintig minuten voor de Mannekes een voldragen aanval in elkaar konden knutselen.

Maar wat ben je met zoveel dominantie en goed voetbal als het amper doelgevaar oplevert. Acht keer besloten de kustboys de eerste helft richting het doel van Vanhamel, geen enkele keer moest hij echt ingrijpen. Een kopbal van Kvasina belandde recht in de armen van de Kielse captain, twee afgeweken schoten van D’haese hobbelden meer dan een meter buiten het kader.

Dan was Beerschot veel uitgekookter. Voetballen vanuit de omschakeling is al langer het geliefkoosde spelletje. Zo was het al onder Losada en ook onder Still haalden de Mannekes zo het meeste rendement. Tegen KVO was het lange tijd niet anders. Bij de eerste paars-witte kans was het al meteen bibberen voor Oostende. Bourdin kwam net te kort om een voorzet van Holzhauser binnen te knikken.

Halfweg de eerste helft was het toch bingo. Van den Bergh trok even de schoenen van Holzhauser aan en zette met een heerlijke diagonale pass met buitenkantje links Brogno alleen voor Hubert. De Italo-Belg rondde beheerst af. Alsof hij een echte sluipschutter is, alleen was het nog maar zijn derde treffer van het seizoen. Een gevleide tussenstand, dat was het minste wat je kon zeggen. Ei zo na stond er bij de rust zelfs een dubbele voorsprong op het scorebord. Sanusi testte de vuisten van Hubert, Eleke joeg een halve omhaal over het doel van de bezoekende doelman.

Oostendse toverdrank

We vermoeden ze bij Oostende stiekem een ketel toverdrank het Olympisch Stadion hebben binnengesmokkeld. De tweede helft presenteerde zich immers als een bijna exacte kopie van de eerste 45 minuten. Veel pressing, snelle combinaties, … Hetzelfde pakketje dus. Maar net als in de eerste helft lange tijd opnieuw zonder doelgevaar. De beste kansen? Die waren in eerste instantie opnieuw voor de thuisploeg. Bourdin kon zijn kopbal onvoldoende kracht meegeven, Van den Bergh mikte op de tegenaanval het leer recht op Hubert.

Het had de doodsteek kunnen zijn voor de bezoekers, zeker omdat de Kielse defensie de rood-gele aanvalsgolven trotseerde zoals het Gallisch dorpje in Asterix en Obelix weerstond aan de Romeinen. Op het Kiel werd er gisteren op het einde van het verhaal echter geen groot feest met everzwijn en wijn georganiseerd. In de slotfase sloopten de West-Vlaming dan toch finaal de paars-witte burcht. In vijf minuten tijd tilden Kvasina en Bataille Oostende op en over Beerschot. Wat een domper.

Alles of niets tegen Standard

En zo moet Beerschot op de slotspeeldag nog stevig aan de bak om het ticket voor Play-Off 2 binnen te halen. In een duel met rechtstreeks concurrent Standard volstaat een punt, de Luikenaars hebben echter drie punten nodig om zeker te zijn van een plaatsje bij de eerste acht.

    Volg het nieuws over K. Beerschot V.A. overal.

    Download de GVA-nieuwsapp

    Gerelateerd

    Meer sportnieuws