© RTV

Restauranthouder emotioneel na inbraak: “Weinige centjes die we verdienen, nemen ze ons af”

Heindonk -

In de buurt van Hazewinkel in Heindonk (Willebroek) hebben inbrekers zaterdagochtend op verschillende plaatsen hun slag geslagen. Ook bij restaurant The Boathouse passeerden ze langs de kassa. Daar hebben ze meer schade aangericht dan ze buit maakten. “De weinige centjes die we nog verdienen, nemen ze ons af”, zegt zaakvoerster Marleen Meyers.

Sven Van Haezendonck,Theo Derkinderen

Vijftien jaar baat Meyers het restaurant in de Beenhouwerstraat aan Hazewinkel uit. “We zijn al heel lang getroffen door een verplichte sluiting. Daarbovenop komt deze inbraak emotioneel zwaar aan. Dat ze ons nu nog eens beroven, is de druppel. Dat voelt echt niet oké aan”, zegt ze.

Spoor van muntjes

De inbrekers drongen haar zaak binnen langs de achterdeur, die ze forceerden. Het alarm trad in werking, maar daar lieten de dieven zich niet door afschrikken. “Ze rukten alle bekabeling los om onze kassa te kunnen meenemen. Daarmee gingen ze aan de haal, maar ze lieten wel een spoor van muntjes achter”, vertelt de vrouw.

Een paar honderd meter verderop, in domein Hazewinkel, hebben de inbrekers de kassa opengebroken. “Tot op heden is die niet opnieuw opgedoken. Dankzij een alerte wandelaar kregen we wel documenten terug die er in opgeborgen waren, net als gestolen munten”, zegt Marleen Meyers.

De buit bedraagt enkele honderden euro’s. “Het ging om onze kassa met wisselgeld. Onze andere kassa laten we bewust nooit achter in de zaak. Dat is de kat bij de melk zetten. Maar dan nog: de weinige centjes die we met onze takeaway nog verdienen, nemen ze ons af. Dat is schrijnend”, vertelt Meyers.

Gestolen munten die werden teruggevonden. 

Gestolen munten die werden teruggevonden. ©  Dirk Vertommen

Bovendien is de schade die de inbrekers hebben aangericht een pak groter dan de buit die ze maakten. “Onze beveiligde deur is volledig geforceerd. Heel ons kassasysteem werd op de grond gegooid. Daardoor lopen de kosten op.” De inbraken beperkten zich overigens niet tot het restaurant. Ook in een chalet op het domein zelf en in een mobilhome van bewoners uit de buurt sloegen de criminelen toe.

Sporenonderzoek

De politie Mechelen-Willebroek is een onderzoek gestart naar de verschillende feiten. “Een sporenonderzoek is uitgevoerd en we bevragen de buurt. Natuurlijk gaan we ook de beelden bekijken van bewakingscamera’s in de buurt, in de hoop de daders te vatten”, zegt woordvoerder Dirk Van de Sande. Hij bevestigt dat de verdachten op verschillende plaatsen hebben toegeslagen.

Marleen Meyers hoopt alvast dat ze dit geen twee keer moet meemaken. “Een inbraak op zich is nooit fijn, maar zeker in deze periode. Je zit al in een rollercoaster van gevoelens en je bent aan het knokken voor je zaak. Al maanden doen we takeaway. Niet voor het financiële aspect, maar je wil de binding met de klanten behouden. Om met een positieve noot te eindigen, wil ik mijn klanten graag bedanken voor de steun en collega-ondernemers nog veel moed toewensen.”

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Willebroek in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws