© Jan vd Perre

Acht personen onwel in haven: mysterie wat de oorzaak is

In de Antwerpse haven zijn donderdagnamiddag acht personen onwel geworden in de omgeving van de Muisbroeklaan. Brandweer Zone Antwerpen kwam ter plaatse maar alle metingen zijn negatief. Er werden nergens verhoogde concentraties gemeten.

“Onze ploegen zijn rond 17.30 uur uitgerukt naar de omgeving van de Muisbroeklaan. Verschillende personen hadden zich onafhankelijk van elkaar gemeld nadat ze onwel waren geworden”, zegt Jasmien O van Brandweer Zone Antwerpen. “Uiteindelijk zijn er acht personen naar het ziekenhuis gebracht voor een controle. Ze hebben allemaal hoofdpijnklachten.”

De brandweer heeft iets voor 19 uur de metingen stopgezet. “Alle metingen zijn negatief. Er zijn nergens verhoogde concentraties gemeten.”

Het medisch interventieplan werd opgestart om voldoende ziekenwagens te voorzien. “ Er was ook een Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) aanwezig om de metingen van de brandweer te coördineren”, aldus O. In de omgeving werden ook meerdere dode duiven gevonden, maar volgens de brandweer wijst niets erop dat de duiven verband houden met het incident. “De milieu-inspectie zal de duiven wel nog onderzoeken”, zegt O nog.

 jtp

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Antwerpen in als startgemeente.

Nu in het nieuws