© atv

Gevaarlijk kruispunt R11 met Jules Moretuslei twee maanden op de schop

Het gevaarlijke kruispunt van de R11 met de Jules Moretuslei in Wilrijk gaat vanaf komende maandag 12 april twee maanden lang op de schop voor hoognodige aanpassingswerken. Nog voor de zomer zou het kruispunt veel veiliger moeten zijn, zo meldt Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).

AWV plant de installatie van nieuwe verkeerslichten. Ook andere ingrepen moeten het kruispunt maximaal conflictvrij maken, zoals bijkomende afslagstroken die een aantal bestaande conflicten tussen de verschillende verkeersstromen moeten wegwerken.

 

 ©  Google Earth Studio

Op de R11 zullen de linksafslagstroken naar de Jules Moretuslei in beide rijrichtingen verlengd worden. Het afslaande verkeer wordt zo sneller gescheiden van doorgaand verkeer op de R11. Het verkeer vanuit de Jules Moretuslei krijgt een aparte rechtsafslagstrook, zowel ten noorden als ten zuiden van de R11. Ook het fietspad langs die nieuwe strook wordt vernieuwd en de opstelruimtes voor voetgangers en fietsers aan de verkeerslichten wordt ruimer gemaakt.

Verkeershinder beperkt tijdens de werken

De werken starten op maandag 12 april. De aannemer werkt in drie fases, verspreid over een tweetal maanden. Op die manier blijft de hinder voor de omgeving beperkt. Het verkeer op de R11 kan steeds in beide rijrichtingen langs de werken passeren, maar moet op bepaalde momenten wel over een beperkt aantal rijstroken.

Ook de afslagbewegingen van en naar de Jules Moretuslei zullen soms afgesloten zijn. Tijdens de eerste fase, die maandag start, zijn de linkse afslagstroken niet toegankelijk. Na ongeveer een week verschuiven de werken naar de noordzijde van het kruispunt en zal het tijdelijk niet mogelijk zijn om van de Groenenborgerlaan naar de R11 te rijden (andersom kan wel). Plaatselijk verkeer volgt dan een omleiding via de naastgelegen kruispunten.

Fietsers hebben altijd doorgang op het kruispunt, eventueel via het fietspad aan de overzijde van de weg.

 

 ©  AWV

 joro

Gerelateerd