De gezamenlijke terminal van TIL en PSA had in het verleden al wel eens drie schepen uit Far East Services gelijktijdig tegen de kant. 

De gezamenlijke terminal van TIL en PSA had in het verleden al wel eens drie schepen uit Far East Services gelijktijdig tegen de kant. © PSA

Eerste containerreus uit Suezfile aangekomen in Antwerpen

Antwerpen -

Voor de Antwerpse haventerminals kan de stresstest beginnen. ‘Taurus’, het eerste grote containerschip na de blokkade van het Suezkanaal, is eindelijk doorgekomen.

(nelo)

Bijna een volledige week blokkeerde het gestrande containerschip ‘Ever Given’ het Suez-kanaal, wat zorgde voor een reusachtige file. Sinds 29 maart is het Suez-kanaal weer vrij en kunnen schepen opnieuw naar Antwerpen varen. Intussen is het eerste containerschip aangekomen in de haven van Antwerpen. De ‘Taurus’ was het tweede schip dat na de blokkade door het Suezkanaal mocht varen waardoor deze helemaal vooraan zit in de verwachte Suezfile.

Volgende weken belooft het dan ook extreem druk te worden voor de haventerminals. Momenteel liggen de aankomstdata voor de grote containerreuzen nog redelijk gespreid. Vertragingen in voorgaande havens kunnen ervoor zorgen dat de schepen later in Antwerpen arriveren, waardoor de hele planning in de soep loopt.

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Antwerpen in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws