©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 6

Kempenaar Jasper Philipsen klopt Sam Bennett in sprint in Scheldeprijs

Jasper Philipsen uit Ham heeft woensdag de Scheldeprijs gewonnen. Valpartijen en de felle wind scheurden het peloton in stukken, waarna een elitegroep van dertig renners in Schoten mocht gaan spurten voor de zege. Philipsen toonde zich de snelste. De renner van Alpecin-Fenix pakte zijn eerste zege van het seizoen.

De Scheldeprijs werd woensdag al van bij de start ontsierd door valpartijen. Na amper twintig kilometer moesten vier renners er de brui al aan geven. Frederik Frison (Lotto-Soudal), Ward Vanhoof (Sport Vlaanderen-Baloise), Kristoffer Halvorsen (Uno-X) en Florian Maitre (Total Direct Energie) verdwenen uit koers na een val.

LEES OOK: Hersenschudding voor Frederik Frison na zware valpartij in Scheldeprijs

Op 135 kilometer van de streep stapte ook Taco van der Hoorn (Intermarché-Wanty-Gobert) uit de wedstrijd na een val. Na de tuimelpartij van de Nederlander brak het peloton in stukken. Twee kleine groepen wisten zich af te scheiden van het peloton. Op 69 kilometer van de streep kwamen de twee groepen samen, goed voor een elitegroep van dertig renners, met daarbij het Deceuninck-Quick-Step-vijftal Bennett, Sénéchal, Cavendish, Van Lerberghe en Morkov.

In het peloton nam Cofidis, dat met Elia Viviani een van de schaduwfavorieten in zijn rangen had, het grootste deel van het werk op. De groep voorin werd echter niet meer teruggehaald en mocht gaan sprinten voor de zege. Philipsen toonde zich de snelste in Schoten.

Top 10:

1. Jasper Philipsen (AFC)

2. Sam Benett (DQT)

3. Mark Cavendish (DQT)

4. Danny van Poppel (IWG)

5. Clément Russo (ARK)

6. Pascal Ackermann (BOH)

7. Luca Mozzato (BBK)

    Volg het nieuws over overal.

    Download de GVA-nieuwsapp

    Meer sportnieuws