© rr

Vrouw die omver werd gelopen door politiepaard: “Dit had fataal kunnen aflopen”

De vrouw die op het Brusselse nepfestival La Boum omver werd gelopen door een politieruiter, heeft voor het eerst gereageerd in een video. “Ik was meteen knock-out. Ik heb geluk gehad, dit had fataal kunnen aflopen.”

Cedric Lagast
 

 ©  rr

Op videobeelden was vorige week te zien hoe de vrouw op La Boum in het Ter Kamerenbos omver werd gelopen door een politieruiter. De vrouw, in ontbloot bovenlijf, stond op een open plek in het Brusselse park toen ze verrast werd. Het waren harde beelden. Ze bleef roerloos liggen, zelfs nadat omstanders haar te hulp schoten.

“Ik was meteen knock-out”, vertelt de Brusselse Barbara in een video die dinsdag opdook op Facebook, en waarin ze getuigt samen met haar neef en zijn vrouw. Volgens een nicht van Barbara waren ze donderdag naar het park getrokken om wat te drinken, en van de zon te genieten. Ze werden geconfronteerd met de politie die de massa uiteen wilde halen.

LEES OOK: Ophef over nieuwe beelden van ‘La Boum’: halfnaakte vrouw omvergereden door politie te paard

De vrouw legt uit waarom ze in ontbloot bovenlijf stond: “Ik was helemaal natgespoten door een waterkanon. Ik kreeg het koud. Ik heb me opzijgezet en in een reflex heb ik mijn T-shirt uitgetrokken om het uit te wringen. Net op dat moment werd ik verrast door dat paard. Ik had niets horen aankomen.”

De Brusselse Barbara (rechts) getuigt met twee familieleden over wat ze meemaakte op La Boum.  

De Brusselse Barbara (rechts) getuigt met twee familieleden over wat ze meemaakte op La Boum.  ©  Facebook

“Ik heb een enorme klap gekregen. Ik was buiten westen. Ik herinner me nog dat er mensen rond me stonden. Vrienden hebben me naar huis gebracht. Maar het allereerste wat ik me daarna weer herinner, is dat ik ’s anderdaags wakker werd. Ik ben een hele dag in mijn bed gebleven.”

“Godzijdank heb ik niets gebroken. Mijn rechterzijde staat vol blauwe plekken, ik heb last van duizeligheid, maar ik kan nog stappen”, zegt Barbara. Ze is van plan een klacht in te dienen tegen de politieruiter en tegen de Brusselse burgemeester Philippe Close (PS).

LEES OOK: Zware balans na rellen in Ter Kamerenbos: hoe kon het zo uit de hand lopen?

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Nu in het nieuws