Frank Vandenbroucke. 

Frank Vandenbroucke. ©  BELGA

DISCUSSIE. (Kleine) versoepelingen voor wie al gevaccineerd is: moet dat kunnen?

Het debat rond vaccinprivileges is helemaal losgebarsten. Minister Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil van de corona-experten weten of gevaccineerde mensen iets meer vrijheid kunnen krijgen.

LEES OOK: Politiek wil niet weten van vaccinprivileges: “We gaan nooit alleen gevaccineerden toelaten in café”

Aanleiding voor de adviesaanvraag is een publicatie van het Amerikaanse centrum voor ziektecontrole. Daarin wordt geopperd om gevaccineerden met elkaar te laten afspreken, zelfs binnenshuis én zonder mondmasker. En ook contact met niet-gevaccineerden uit één huishouden zou tot de mogelijkheden moeten behoren. Die aanbeveling is uiteraard toegespitst op de Amerikaanse situatie, maar het overtuigde Vandenbroucke toch om ook hier bij ons de discussie open te breken.

De minister wil nadenken over wat er kan als een grote groep mensen gevaccineerd is. “Daarnaast willen we ook inzoomen op specifieke groepen”, zegt hij. “Kan je bijvoorbeeld in woonzorgcentra iets meer toelaten? En kunnen de gevaccineerde 65-plussers hun kleinkinderen weer zien?”

Wat vind jij? Moeten dergelijke ‘vaccinprivileges’ mogelijk zijn? Discussieer mee in onderstaand invulformulier. Een greep uit de reacties verschijnt woensdag in de krant.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Nu in het nieuws