© ATV

Cathy Berx na nieuwe besmettingen coronavarianten: “Volg Scheldeprijs op televisie”

Schoten, Antwerpen -

Provinciegouverneur Cathy Berx roept op om woensdag niet af te zakken naar de Scheldeprijs in Schoten. De oorzaak is een toename van de Zuid-Afrikaanse en Braziliaanse variant in de regio. “Blijf binnen en kijk op uw televisie.”

Greg Van Roosbroeck

“Sport is gezond”, zegt Cathy Berx. “En Brazilianen en Zuid-Afrikanen zijn talentrijke sporters. Maar besmettingen met de coronavarianten die naar hen genoemd zijn, kunnen we echt wel missen. Dat kunnen en moeten we zelf doen: contacten mijden, maskers op, heel veel afstand, het kot in wie ziek is, zich laten testen… of nog beter: blijf binnen, kijk op uw tv!”

32 stalen besmet

Cathy Berx kreeg de cijfers van Guy Hans, medisch directeur van het UZA. “Vandaag waren 32 stalen besmet met de Zuid-Afrikaanse of Braziliaanse variant. De afgelopen week was dat ongeveer tien stalen per dag. Dat is een duidelijke toename. De Zuid-Afrikaanse variant is zeer sterk aanwezig in Noord-Antwerpen. Dat is geen geruststellend vooruitzicht met de Scheldeprijs in Schoten.”

Volgens Guy Hans komt de Braziliaanse variant intussen zo’n beetje overal voor. “In Lier, Antwerpen-Zuid en Antwerpen-Noord. In het testcentrum van Antwerpen-Centraal vinden we beide varianten op bijna dagelijkse basis.”

Cathy Berx. 

Cathy Berx. ©  Jeroen Hanselaer

“Ik wil onze provinciegenoten extra aanzetten tot waakzaamheid en voorzichtigheid”, zegt Cathy Berx. “Deze varianten zijn geen schatjes. Elk extra pleidooi om voorzichtig te zijn, niet bij te dragen tot verspreiding en niet gepakt te worden door het virus, is winst. Zoals elke extra besmetting die we nu en collectief kunnen voorkomen.”

Mondmaskerplicht

De Scheldeprijs vindt plaats op 7 april en gaat van start om 12.30u. Langs het volledige parcours in Schoten geldt een mondmaskerplicht. Volgens de huidige coronamaatregelen mag je met maximaal vier personen samenkomen (kinderen tot en met 12 jaar niet meegerekend). Toch raadt ook de organisatie aan om de wedstrijd thuis te volgen. “Door de huidige coronacrisis volg je de koers beter thuis en zak je niet af naar de finish of het parcours.”

 

LEES OOK:

• Scheldeprijs 2021: makkelijkste klassieker die loodzwaar belooft te worden

• Geen toeschouwers, geen pintjes, geen plezier: kritiek op Scheldeprijs neemt toe

LIVEOntvang meldingen over belangrijk coronanieuws.

Download de GVA-nieuwsapp


Gerelateerd

Nu in het nieuws