Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. © BELGA

Weer vier personen aangehouden na Operatie Sky

Antwerpen -

In enkele dossiers die gelinkt zijn aan het dossier rond Sky ECC heeft de raadkamer in Antwerpen vandaag twee aanhoudingen bevestigd. Het gaat om een medewerkster van een havenbedrijf en een medewerkster van stad Antwerpen.

nelo

Het gaat om een vrouw van 26 uit Antwerpen die bij een havenbedrijf werkt, en een 34-jarige man uit Elsene die als tussenpersoon lijkt te fungeren. Ook een 41-jarige vrouw uit Antwerpen die bij FOD Financiën werkt en een 26-jarige medewerkster van stad Antwerpen werden aangehouden.

De drie vrouwen zouden vanuit hun functie en mogelijk tegen betalingen opzoekingen hebben gedaan, onder meer in het rijksregister of in databanken waar ze toegang tot hadden.

Vandaag zijn twee aanhoudingen bevestigd door de raadkamer. Voor de medewerkster van de stad besliste de raadkamer om het verloop van de aanhouding verder onder elektronisch toezicht te laten verlopen, maar daar gaat het Openbaar Ministerie tegen in beroep. De aanhouding van de man werd op 30 maart bevestigd. De medewerkster van FOD Financiën vrouw zal morgen voor de raadkamer verschijnen.

De feiten zijn gekwalificeerd als lidmaatschap aan een criminele organisatie, omkoping, schending beroepsgeheim en misbruik van vertrouwen. De federale gerechtelijke politie Antwerpen zet de onderzoeken onder leiding van de onderzoeksrechter verder.

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Antwerpen in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws