©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 5

Beerschot kan tegen tien man scheve situatie niet meer rechtzetten

Beerschot heeft een serieuze knauw gekregen in de strijd om de PO-tickets. Degradatiekandidaat Cercle Brugge kwam verdiend op een dubbele voorsprong en hield zelfs met een mannetje minder stand. De tegentreffer van Van den Bergh was uiteindelijk geen punten waard. Het werd 2-1.

LEES OOK:

Na vier uitzeges op rij, heeft Beerschot buitenshuis nog eens kennis gemaakt met de nederlaag: 2-1 voor Cercle Brugge. De Mannekes speelden in het Jan Breydelstadion ruim vijftig minuten tegen tien man, maar slaagden er niet meer in om een scheve situatie recht te zetten. De kansen op Play-Off 1 zijn zo plots terug een pak kleiner.

Door de corona-uitbraak bij Charleroi was het al bijna een maand geleden dat Beerschot nog eens een wedstrijd met inzet had afgewerkt. Mogelijk speelde dat gebrek aan wedstrijdritme de bezoekers parten, want voor rust leverden de Mannekes een fletse prestatie af. Via een afgeweken hoekschop van Holzhauser klom het na amper drie minuten ei zo na op voorsprong - Velkovski duwde het leer tegen het eigen doelkader, het was lange tijd het enige wapenfeit van de bezoekers.

 

 ©  BELGA

Cercle Brugge toonde veel meer initiatief en werd daarvoor ook beloond. Terwijl bij Beerschot iedereen stond te slapen op een hoekschop van de thuisploeg kon Biancone helemaal vrij de 1-0 voorbij Vanhamel knikken. Na een domme fout van Sanusi op Pavlovic ramde Ugbe vanop de stip zijn dertiende van het seizoen tegen de touwen. Tussendoor ontsnapte Beerschot nog aan een derde tegentreffer: Vanhoutte legde het bal terug tot bij Deman, maar het groen-zwarte jeugdproduct kreeg het leer niet onder controle.

Wedstrijd gespeeld? Zo zag het er toch naar uit. Met een onbezonnen actie hielp Cercle Brugge Beerschot terug in de wedstrijd. Velkovski plantte ter hoogte van de middenlijn zijn studs op het been van Pietermaat. De Kielse middenvelder schreeuwde het uit. Scheidsrechter Van Driessche hield het in eerste instantie bij een geel karton, maar stuurde na een interventie van de VAR en het bestuderen van de beelden de Bulgaar toch naar de kleedkamers.

 

 ©  BELGA

Een dubbele uppercut vlak voor rust werd Cercle Brugge bespaard - Dom kopte meteen na de uitsluiting op de paal, maar bij de start van de tweede helft bracht Beerschot opnieuw wat extra spanning in de wedstrijd. Holzhauser schilderde een vrije trap aan de rand van de zestien op het hoofd van Van den Bergh, die het leer perfect in het hoekje knikte. Voor de Oostenrijker de zestiende assist van het seizoen, voor de verdediger de vierde goal. Ter vergelijking: dat zijn er evenveel als spitsen Cyriel Dessers (Racing Genk) en David Okereke (Club Brugge).

De aansluitingstreffer zorgde meteen voor wat meer schwung. Beerschot verhoogde de druk, maar de groen-zwart burcht zat ondanks de numerieke minderheid stevig op slot. Still gooide met de debuterende Bakkali en Eleke nog wat extra aanvallend geweld in de strijd. Veel meer dan een handvol halve kansen leverde het niet op. Suzuki knikte een slimme pass van Holzhauser aan de verkeerde kant van de paal buiten, even later besloot de Japanner een aflegger van Sanyang recht op Eleke.

Een echt slotoffensief kwam er niet meer en zo lijdt Beerschot na vier uitzeges op rij opnieuw een nederlaag op verplaatsing. Na de verrassende nederlaag van KV Oostende tegen Waasland-Beveren laat het zo na om de concurrentie voor Play-Off 1 onder druk te zetten. Onderaan het klassement doet Cercle Brugge een uitstekende zaak. De West-Vlamingen springen (voorlopig) over Moeskroen naar een veilige zestiende plaats.

 

 ©  BELGA

Kersten Steurbaut

    Volg het nieuws over K. Beerschot V.A. overal.

    Download de GVA-nieuwsapp

    Gerelateerd

    Meer sportnieuws