© BFM

Tram ontspoord in Deurne: kraanfirma tilt voertuig uit berm naast E313

Op de Ruggeveldlaan in Deurne is zaterdagochtend een tram ontspoord. Het voertuig stond volledig los van de sporen in de berm naast de E313. De chauffeur raakte lichtgewond, er zaten geen passagiers op de tram. Een gespecialiseerde kraanfirma kwam ter plaatse om de tram op te tillen.

jtp

Het ongeval gebeurde iets over vier uur op de drukke Ruggeveldlaan, ter hoogte van de brug van de E313. “Het toestel boorde zich in de berm en was er moeilijk weer uit te krijgen. Eerst probeerde men om het tramstel met zware wagens los te trekken, maar dat mislukte”, legt politiewoordvoerder Wouter Bruyns uit.

© BFM

Een gespecialiseerde firma moest ter plaatse komen om het tramstel met een grote kraan op te heffen en op een dieplader te zetten. Daarvoor moesten medewerkers van De Lijn eerst een stuk van de bovenleiding gecontroleerd wegnemen.

Pas daarna kon de kraanwagen in actie komen om het tramstel uit de berm te tillen. Het gevaarte werd op een dieplader geplaatst en weggevoerd.

Mogelijk is de crash een gevolg van een menselijke fout, maar dat moet nog verder onderzocht worden. De chauffeur raakte lichtgewond. Op het moment van het ongeval zaten geen passagiers op de tram, de bestuurder was onderweg naar de stelplaats voor een technisch onderhoud.

Lees verder onder de foto’s

 

 ©  BFM

 

 ©  BFM

Pendelbussen

“Door het ongeval was de dienstverlening van tram 8 en tram 19 een hele dag deels verstoord. Op lijn 8 werden pendelbussen ingezet tussen P+R Wommelgem en Silsburg. De tram is intussen weggehaald, maar door de kapotte bovenleidingen hield de hinder nog enkele uren aan”, aldus woordvoerder Annelies Meynaerts van De Lijn. Iets voor 18 uur kon de Antwerpse politie de rijbaan weer vrijgeven voor het verkeer dat richting de August Van De Wielelei moest.

Het incident doet denken aan het ongeval met een tram op de hoek van de Cruyslei met de Boekenberglei in Deurne begin vorig jaar. Toen boorde een tram zich in de gevel van een appartementsgebouw.

LEES OOK: Enorme schade aan tandartspraktijk na tramongeval: “Dit is onwezenlijk”

 
 

 © BFM

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM

 

 © BFM

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Deurne in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws