©  Isopix / AFP

ROYALS. Prinses Charlotte heeft een nieuwe hobby, vertederende foto van Zweeds prinsje

Van en nieuwe hobby en een schattig prinsje tot een afscheid: een overzicht van het reilen en zeilen in koninklijke middens.

Hanne Vandenweghe

Prins William is door het dolle heen en dat heeft alles te maken met de hobby van zijn oudste kinderen, prins George en prinses Charlotte. Zij zijn volgens de Britse Times geïnteresseerd in paardrijden, de hobby waar ook koningin Elizabeth II zo van houdt. Prins George volgt naar verluidt paardrijlessen sinds zijn vierde en de vijfjarige prinses Charlotte was altijd al gefascineerd door de dieren. De Queen kreeg een eerste pony toen ze zelf vier jaar was, negentig jaar later rijdt ze nog elke dag te paard.

Prins William hier met prinses Charlotte en prins George 

Prins William hier met prinses Charlotte en prins George ©  ISOPIX

Nog in Groot-Brittannië: Justin Welby, de aartsbisschop van Canterbury, zei in een reactie aan de Spaanse krant La Repubblica dat hij prins Harry en Meghan Markle niet eerder in de echt verbond dan op hun officiële trouwdag zelf. Zijn uitleg kwam er naar aanleiding van een passage in het veelbesproken Oprah-interview met Harry en Meghan. Daarin onthulde Meghan dat ze eigenlijk drie dagen voor hun televisiebruiloft van zaterdag 19 mei 2018 al getrouwd waren.

“Ik heb de hertog en hertogin van Sussex verschillende keren ontmoet in een privé- en pastorale setting voor de officiële ceremonie op zaterdag 19 mei 2018. Als ik de akte op een andere dag had ondertekend, zou ik een ernstig misdrijf hebben begaan. Het huwelijk werd op 19 mei gevierd. Wat er tijdens onze andere bijeenkomsten is gebeurd, zeg ik niet”, luidde zijn commentaar.

 

 ©  ISOPIX

En naarmate de opnames van de nieuwe biografie ‘Spencer’ vorderen, die een belangrijk weekend in het leven van prinses Diana belicht, duiken ook meer foto’s op van actrice Kristen Stewart als de royal. In haar eest recente look op de filmset droeg ze een rood bomberjasje met zwarte mouwen naar het voorbeeld van Lady Di.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een vertederend beeld uit Zweden, waar prins Carl Philip en prinses Sofia een foto van hun derde zoon hebben gedeeld. De baby ligt in een crèmekleurig rompertje tussen de witte lakens en staart naar de wereld rond zich. De naam van het kindje werd deze week ook bekendgemaakt. De jongen luistert naar de naam Julian. Hij is de jongste van drie in het koninklijke gezin. Het koppel heeft met Alexander en Gabriel al twee zoontjes.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben deze week afscheid moeten nemen van de hofdame die het langst in dienst was. Het gaat om de 74-jarige Lieke Gaarlandt, die officieel op 1 mei met pensioen gaat. Ze heeft in totaal 28 jaar voor het Nederlandse paleis gewerkt. Het was koningin Beatrix die de vrouw op 1 juni 1993 benoemde. Daarvoor had ze een carrière als lerares Frans. Gaarlandt heeft een heel belangrijke rol gespeeld voor de Máxima, want ze begeleidde haar tijdens haar kennismaking met Nederland.

 

 ©  ISOPIXMEER OVER royalty