©  BELGA

Kan je je afspraak verzetten, van vaccinatiecentrum veranderen of thuis gevaccineerd worden?

Wat als het niet lukt om op het voorgestelde tijdstip naar het aangegeven vaccinatiecentrum te gaan voor je coronavaccin? Kan je je afspraak verzetten, van vaccinatiecentrum veranderen of thuis gevaccineerd worden?

Kan ik mijn afspraak verzetten?

Na ontvangst van je uitnodiging kan je de voorgestelde data – voor de eerste en tweede prik – bevestigen, verplaatsen of annuleren. Sommige gemeenten stellen geen vaccinatiemomenten voor, dan kan je zelf de afspraak inboeken op de data van jouw keuze. Maar let op: er is een tijdlimiet. De eerste prik moet plaatsvinden binnen de dertig dagen na ontvangst van je uitnodiging. Wie eind juni een oproep krijgt, kan dus niet vragen om pas na de zomervakantie ingeënt te worden.

Als je niets doet en de uitnodiging vervalt dan word je niet automatisch opnieuw uitgenodigd, ook niet helemaal aan het einde van de vaccinatiecampagne.

Mag ik van vaccinatiecentrum veranderen?

Neen, elk vaccinatiecentrum staat in voor de vaccinatie van inwoners in een aantal gemeentes. De gemeente waar je woont, bepaalt in welk vaccinatiecentrum je gevaccineerd wordt. Mensen laten wisselen zou een logistieke nachtmerrie betekenen en is dus niet toegestaan.

Kan ik thuis gevaccineerd worden?

Dat kan voor wie door gezondheidsproblemen niet in het vaccinatiecentrum geraakt. Het is aan de huisarts om dat te beoordelen en in overleg met jou te organiseren. Vaccinatiecentra hebben mobiele teams klaarstaan.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Nu in het nieuws