©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  Isosport

1 / 4

Beerschot gaat op en over Waasland-Beveren en blijft in PO-race

Wat voor Beerschot thuis al maanden niet lukt, is buitenshuis een gewoonte geworden: winnen. Op het veld van Waasland-Beveren boekte het zijn vierde zege op rij: 1-2. De Waaslanders dicteerden bijna 90 minuten de wet, maar staat door een gebrek aan efficiëntie een stapje dichter bij de degradatie.

Kersten Steurbaut

ONS OORDEEL. Eén buis bij Beerschot, dat gevleid won

Met nog vijf wedstrijden te gaan, begon voor hekkensluiter Waasland-Beveren stilaan de tijd te dringen. Punten pakken in een thuiswedstrijd was noodzakelijk om Moeskroen en Cercle Brugge in het vizier te houden. Bij Beerschot is de druk allang van de ketel. Een ticket voor de play-offs zou de bekroning zijn van een seizoen waarin het lange tijd de voetbalfans verwende.

Het verschil aan inzet tekende zich het eerste halfuur duidelijk af. De thuisploeg toonde zich veel gretiger en opende bij de eerste kans meteen de score. Op een snelle tegenstoot bracht Albanese na een hakje van Verstraete het leer voor doel, aan de tweede paal knikte een vrijstaande Heymans de 0-1 tegen de touwen. Will Still zal gevloekt hebben. Bij Beerschot gingen ze collectief in de fout: bij de voorzet reageerden zowel Bourdin als Holzhauser veel te laks, in het centrum gaf Pietermaat Heymans te veel vrijheid.

De vroege voorsprong gaf de Waaslanders een boost. Achterin stond de organisatie goed, offensief was er veel drang naar voren. Alleen vergat de staartploeg zijn dominantie te verzilveren. Vanhamel duwde een schot van Albanese uit de hoek. Heymans, Frey en Koita kregen hun pogingen niet binnen het kader.

Flits van Holzhauser

Bij Beerschot draaide het niet. Holzhauser had er schijnbaar weinig zin in. Voorin verslikte Eleke zich in zijn tegenstanders, de Nigeriaan won amper een duel. Bovendien zag Still met Bourdin en Pietermaat nog twee spelers geblesseerd uitvallen. En toch zaten de Mannekes tien minuten voor rust terug helemaal in de wedstrijd. Dankzij een flits van Holzhauser. De Oostenrijker dropte een vrije trap heerlijk aan de tweede paal, Dom gleed het leer overhoeks voorbij Gabriël.

Ei zo na klom Beerschot voor rust nog op voorsprong, maar na balverlies van Verstraete speelden de bezoekers het slecht uit. Holzhauser kreeg de kans om zijn veertiende van het seizoen tegen de netten te prikken, maar legde het leer onoordeelkundig terug op Sanusi. Weg kans. Aan de overkant liet Albanese nog een uitstekende mogelijkheid liggen om de thuisploeg met een voorsprong de kleedkamers in te sturen. Perfect voor doel gezet door een sterk spelende Heymans besloot hij opnieuw op Vanhamel.

Een gebrek aan efficiëntie speelde Waasland-Beveren ook na de pauze parten. Schryvers opende de debatten met een listige voorzet net onder de lat, Vanhamel liet zich niet verrassen. Ook Koita, een schot uit de tweede lijn, en Frey, een kopbal van dichtbij, slaagden er net in om de Kielse captain te verschalken. Tussendoor was de Brusselaar wel geklopt op een heerlijk schot van Heymans - de middenvelder nam een weggewerkte bal van Prychynenko in één tijd op de slof, maar bracht de lat redding.

Het verhaal van het deksel en de neus kondigde zich aan en werd ook realiteit. Bij de eerste kans na de pauze sloeg Beerschot genadeloos toe. Na slecht uitverdedigen bij de thuisploeg zette Sanusi met een slimme doorsteekpass Holzhauser alleen voor doel, de Oostenrijker - na rust veel aanweziger - werkte koelbloedig af. Dan toch zijn veertiende van het seizoen. Een gevleide zege en dan lieten de ingevallen Mukuna en Coulibaly in de slotfase nog twee uitstekende kansen op 1-3 liggen. In het slot hield Vanhamel Din Sula nog van de gelijkmaker.

Bang wachten voor Waasland-Beveren

Dankzij de vierde uitzege op rij blijft Beerschot volop in de running voor een ticket voor de play-offs, ook Play-Off 1 blijft mogelijk. Bij Waasland-Beveren komt een rechtstreekse degradatie naar 1B dan weer een stapje dichterbij. Concurrenten Moeskroen en Cercle Brugge komen morgen nog in actie en kunnen de kloof nog verder uitdiepen. Nicky Hayen en co zullen het zondag met een bang hartje volgen.

    Volg het nieuws over K. Beerschot V.A. overal.

    Download de GVA-nieuwsapp

    Gerelateerd

    Meer sportnieuws