Archiefbeeld. Fernand Huts stelt een tentoonstelling voor in het Caermersklooster in Gent. 

Archiefbeeld. Fernand Huts stelt een tentoonstelling voor in het Caermersklooster in Gent. ©  fvv

Katoen Natie neemt uitgeverij kunstboeken over

Katoen Natie is de nieuwe eigenaar van Hannibal Books, een West-Vlaamse uitgever van kunstboeken. Het havenbedrijf, met een grote focus op kunst, restauratie en cultuur in het algemeen, verkent hiermee verder de paden van de kunstwereld. Vorig jaar kocht Katoen Natie, met aan het hoofd Fernand Huts, de Antwerpse Boerentoren om er een grote cultuurtoren van te maken.

Hannibal Books is partner van grote uitgevers uit het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Frankrijk en Duitsland. De overname door Katoen Natie zal de internationalisering van de publicaties een extra boost geven, meldt het bedrijf in een persbericht, en tegelijkertijd nieuwe samenwerkingen mogelijk maken met verzamelaars, galerijen en musea uit alle hoeken van de wereld. Hannibal Books, gevestigd in Veurne, benadrukt wel dat de uitgeverij autonoom zal gerund worden en dus niet plots van koers zal veranderen.

Hannibal Books realiseert en produceert alle boeken in de ons taalgebied: voor elke titel werkt de uitgeverij dus samen met freelancers uit kunst- en uitgeverijsector. In eigen land werkt Hannibal Books onder meer samen met Fotomuseum Antwerpen, Bozar, S.M.A.K., In Flanders Fields Museum en Hof van Busleyden in Mechelen.

De voorbij jaren werkte Hannibal Books al meermaals samen met The Phoebus Foundation, de private kunststichting van Katoen Natie.

ph

Een greep uit de catalogus van Hannibal Books. 

Een greep uit de catalogus van Hannibal Books. ©  rr

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Nu in het nieuws