©  Jimmy Kets

Overschakeling van ziekenhuizen naar fase 1B uitgesteld

Bron: HET LAATSTE NIEUWS

Het aantal Covid-19 opnames verloopt trager dan verwacht en dus wordt de overschakeling voor de ziekenhuizen naar fase 1B uitgesteld. Dat blijkt uit een brief die gisterenavond naar alle ziekenhuisdirecties werd gestuurd en die Het Laatste Nieuws kon inkijken.

Een week geleden nog zorgde een verontrustend rapport over het stijgende aantal ziekenhuisopnames ervoor dat het Overlegcomité een pauze inlaste en geen versoepelingen aankondigde. Nu lijkt dat doemscenario weer achter de rug te zijn. Gisteren werd namelijk naar alle ziekenhuisdirecties een brief gestuurd waarin staat dat de stijging van het aantal opnames trager verloopt dan verwacht. De modellen zouden bovendien voorspellen dat de opnames komende twee weken opnieuw richting een plateaufase zullen overgaan.

Volgens Het Laatste Nieuws werd de brief ondertekend door medisch directeur van de FOD Volksgezondheid Paul Pardon, GEMS-voorzitter Erika Vlieghe en intensivist Geert Meyfroidt. Volgens hen is de situatie wel nog fragiel, maar kan een opschaling nu worden uitgesteld.

Bij een fase 1B wordt 50 procent van de bedden op de diensten intensieve zorgen voorbehouden voor coronapatiënten. (lto)

LIVEOntvang meldingen over belangrijk coronanieuws.

Download de GVA-nieuwsapp


Gerelateerd

Nu in het nieuws