Mieke Verlinden (59) werd bijna vier maanden geleden vermoord.  

Mieke Verlinden (59) werd bijna vier maanden geleden vermoord.  ©  rr

Meer dan 100 tips, maar nog geen doorbraak in moordzaak juf Mieke

Herentals -

Volgende week zal het vier maanden geleden zijn dat Mieke Verlinden (59) op brutale wijze vermoord werd, thuis in de Herentalse deelgemeente Noorderwijk. Ze werd in een grote plas bloed door haar man aangetroffen toen hij thuiskwam van zijn werk.

LEES OOK: Geen motief, geen dader, wel DNA en schoenafdruk: moord op juf Mieke blijft mysterie

De zorgjuf was zwaar toegetakeld, ze werd vermoord met 101 messteken. Van de dader, die gewoon langs de voordeur was binnengekomen, was geen spoor. Zijn DNA werd er wel aangetroffen, maar dat kon aan niemand gelinkt worden.

Een tijd terug getuigde de man van Mieke: “Het gemis is enorm” © RTV 26 dec 2020

Er werd een voetafdruk van een orthopedische schoen van het merk Finn Comfort op de plaats delict gevonden. In het VTM-programma Faroek deden de speurders eind december een oproep naar mensen met informatie, of die iets verdacht gezien hadden.

“Er zijn meer dan honderd tips binnengekomen”, zegt Kristof Aerts van parket Antwerpen. “Op basis van de die tips zijn er verschillende mensen verhoord geweest. Maar een doorbraak is er nog niet. Bij de onderzoeksrechter werd ook nog niemand voorgeleid”, klinkt het. “De federale gerechtelijke politie Turnhout blijft het onderzoek verderzetten.” (brip)

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Herentals in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws