©  Joris Herregods

Parket eist vijf jaar cel voor 75-jarige uitbater berucht café ‘t Keteltje

Antwerpen -

De openbare aanklager heeft vijf jaar celstraf gevorderd tegen Simon T., de 75-jarige uitbater van het beruchte café het Keteltje in de Oudemansstraat in Antwerpen, wegens mensenhandel en het houden van een huis van ontucht. Ook tegen de zoon van de uitbater, twee barmannen en de eigenaar van het pand werden effectieve gevangenisstraffen geëist.

vdaa

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is uit het onderzoek gebleken dat café ‘t Keteltje meedraaide in het prostitutiesysteem van illegale Nigeriaanse sekswerkers. Volgens het OM was het café niet alleen een ontmoetingsplaats van Afrikaanse meisjes en hun klanten, maar vonden er in het café ook seksuele handelingen plaats.

Zo konden klanten zich voor 20 euro oraal laten bevredigen. Klanten werden in het café ook met de hand bevredigd. De meisjes mochten hun klanten in het café ronselen, zolang ze maar dure dranken bestelden.

Geprofiteerd van kwetsbaren

Het OM vervolgt niet alleen uitbater Simon T. en zijn zoon Nicky, maar ook twee barmannen en de eigenaar van het pand. Ook zij waren volgens het OM op de hoogte van de kwetsbare positie van de Afrikaanse sekswerkers. Ze zouden allen mee geprofiteerd hebben van hun kwetsbare positie als illegale sekswerker.

Het parket vraagt ook de verbeurdverklaring van de inkomsten van het café en de huuropbrengsten van het pand. Ook de auto van een vaste klant, die af en toe meisjes aan het café afzette met zijn wagen, moet volgens het parket verbeurdverklaard worden. (vdaa)

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Antwerpen in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws