Het Droogdokkenpark was na het weekend herschapen tot een stort. 

Het Droogdokkenpark was na het weekend herschapen tot een stort. ©  Jan Van der Perre

Uitbater zomerbar pleit voor grotere containervuilbakken en meer toiletten

Antwerpen -

Jan Van Leuffel, initiatiefnemer van de grootschalige aper’eau evenementen en van zomerbar Sommar stelde dit weekend vast dat Antwerpen was veranderd in één grote evenementenzone. “Als organisator van grote evenementen doe ik graag enkele suggesties naar de stad toe. Want onze stad is niet voorzien op situaties als deze.” 

“Plaats bijvoorbeeld containervuilbakken op strategische locaties zodat mensen er groter afval zoals een pizzadoos in kwijt kunnen. En waarom niet meer openbare toiletten voorzien? Over de volledige Scheldekaaien kunnen mensen nergens naar het toilet”, zo zegt hij. “Je zou ook op plekken als de kaaien zones kunnen afbakenen voor bubbels van vier.”

Ook Van Leuffel trok dit weekend de stad in. “Iedereen heeft zo lang binnen gezeten. Bij mooi weer wordt ’t stad de tuin van veel mensen. Antwerpen leek net één groot festival. Ik zag een vrouw haar horecaterras opruimen terwijl er drie meter verder mensen zaten te drinken. De frustratie en het verdriet stonden in haar ogen. En ze heeft gelijk: Antwerpen was gewoon één groot terras. Waarom dan niet de terrassen van de horeca heropenen? Zo krijg je op zijn minst een gecontroleerde omgeving.”

LEES OOK. Alles weer spic en span: stadsdiensten werken vuilnisbelt van warm weekend weg

 evw

Jan Van Leuffel 

Jan Van Leuffel © Jan Van der Perre

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Antwerpen in als startgemeente.

Nu in het nieuws