© BFM

Brandbom ontploft tegen gevel in Deurne

Deurne -

In de Albert Bevernagelei in Deurne is donderdagavond vermoedelijk een soort brandbom ontploft tegen een gevel. Niemand raakte gewond.

Het incident speelde zich iets na 20.30u af. Buurtbewoners hoorden een knal en verwittigden de Antwerpse politie. Die kwam ter plaatse en stelde een perimeter in tussen de Bisschoppenhoflaan en de Van Duyststraat. De schade bleef beperkt tot een zwartgeblakerde gevel. Niemand raakte gewond.

Of er een link is met het drugsmilieu, is nog onduidelijk. De omstandigheden en de context worden verder onderzocht “Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor sporenonderzoek”, zegt woordvoerder Kristof Aerts van het Antwerps parket. “Er werd een onderzoeksrechter gevorderd voor vernielingen door ontploffing. De federale gerechtelijke politie voert het verdere onderzoek.”

Voorlopig zijn nog geen verdachten opgepakt. Even na de feiten werd een verdachte auto gecontroleerd door de politie. Drie inzittenden werden even gearresteerd maar mochten nadien terug beschikken. Ze konden niet onmiddellijk aan de brandbom gelinkt worden. (jtp, sare)

 

 ©  BFM

 

 © BFM

 

 © BFM

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Deurne in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws